'Khaddafi geeft rol in twee aanslagen toe'

Print
Moammar Khaddafi De Libische leider Moammar khaddafi heeft tegenover een Duitse diplomaat toegegeven dat zijn land in de jaren '80 betrokken was bij de aanslagen op het PanAm-vliegtuig boven Lockerbie en de discotheek LaBelle in Berlijn. Dat meldt de Frankfurter Allgemeine Zeitung vandaag.
De krant beroept zich op een telegram van de Duitse ambassadeur in Washington over een gesprek waarin een gezant van bondskanselier Gerhard Schröder, Michael Steiner, verslag uitbracht over een onderhoud met Khaddafi in Libië. "Steiner deed verslag van zijn gesprekken met Khaddafi in Libië. Deze heeft toegegeven dat Libië betrokken was bij terroristische acties (LaBelle, Lockerbie)", zo citeerde de FAZ uit het bericht van de ambassadeur. Een regeringswoordvoerder in Berlijn weigerde op het artikel in de krant te reageren. Schröder bracht eind maart een bezoek aan Washington.
Bij de aanslag op de discotheek in april 1986 vielen drie doden en ruim 200 gewonden. Advocaten van overlevenden en nabestaanden van slachtoffers van de aanslag zouden vandaag voor de rechtbank in Berlijn een verzoek willen indienen om Steiner als getuige te horen. De openbare aanklager in het LaBelle-proces zou over nog meer materiaal beschikken waaruit blijkt "dat Khaddafi persoonlijk het bevel voor de aanslag gegeven heeft", aldus de Frankfurter Allgemeine Zeitung.

.

Nu in het nieuws