Bezoek prins Filip aan Poelkapelle

Prins Filip heeft dinsdagnamiddag een bezoek gebracht aan de basis van DOVO in Poelkapelle. Hij kreeg er vooral uitleg over de opruiming en de vernietiging van ontploffingstuigen. Het bezoek van de prins duurde anderhalf uur. Prinses Mathilde kwam niet mee naar Poelkapelle, omdat zij de vlucht per helikopter wegens haar zwangerschap niet mocht maken.

BELGA

Om 13.45 uur kwam prins Filip samen met minister van Landsverdediging Flahaut aan op de basis van DOVO. Hij kreeg er kort na zijn aankomst uitleg over het ophalen en behandelen van munitie op land.

Daarna ging het gezelschap te voet naar een stand van de ontmijners die op zee ontploffingstuigen moeten ontmantelen. Bijzondere aandacht had de prins voor het onder water lassen, wat in een bassin werd gedemonstreerd. In de ontmantelingsinstallatie voor toxische munitie werd een granaat van het type Blaukreuz ontmanteld tijdens het bezoek van de prins. Het gaat om een granaat waarin een flesje met toxische stof steekt. De stof was echter vervangen door water. Het bezoek aan de Donovon Blast Chamber was de laatste halte voor de prins.