Vrouw van 62 kopstuk van drugsbende

De correctionele rechtbank in Brugge heeft de 62-jarige drugsdealster van cannabis Lea De Schoenmaecker uit Oostende veroordeeld tot drie jaar effectieve gevangenisstraf en een boete van 200.000 frank. De vrouw was niet aanwezig om het vonnis te aanhoren. Haar onmiddellijke aanhouding werd bevolen.

De 62-jarige vrouw was volgens het openbare ministerie het kopstuk van een 23-koppige bende drugsdealers en -gebruikers uit Oostende. De bende dealde ondermeer aan de schoolgaande jeugd. Daarom vroeg de procureur strenge straffen. De feiten dateren uit de periode tussen eind 1999 en eind 2000. Er werden grote hoeveelheden cannabis aangekocht in Nederland om die nadien in Oostende verder te verkopen.

De Schoenmaecker heeft tijdens het onderzoek steeds haar betrokkenheid ontkend. Ter zitting bekende ze wel. Ze zei dat ze altijd had gezwegen om de anderen te sparen. Maar ze voelt zich uiteindelijk bedrogen omdat de anderen alles op haar proberen af te schuiven. Ze bleef wel ontkennen dat ze het kopstuk was dat grote hoeveelheden dealde.

Nu in het nieuws