OM Tongeren vordert strenge straf tegen Jean-Marie Abeels

Print
De openbare aanklager heeft vandaag voor de strafrechtbank van Tongeren een strenge toepassing van de strafwet gevraagd tegen de 38-jarige Jean-Marie Abeels uit Riemst, die onder meer bij Germinal Ekeren furore maakte. Ook voor de 37-jarige chauffeur van een gestolen transport van sherry, werd een strenge straf gevraagd.
Abeels staat samen met drie andere betichten terecht wegens heling van een container sherry. Een 37-jarige chauffeur van een transportfirma uit Tielt-Winge zou de vracht van naar schatting 15.000 flessen sherry volgens diens verklaring op 14 december 1999 in opdracht van Abeels bij een 49-jarige vriend uit Lanklaar afgezet hebben nadat hij de container in Antwerpen was gaan afhalen. Omdat de vracht eigenlijk naar Charleroi moest vervoerd worden, werd de trekker in Visé gedumpt om te laten uitschijnen dat die gestolen was. De chauffeur deed hiervan ook aangifte bij de politie.
Abeels houdt zijn onschuld staande, maar onderzoek van het telefonisch verkeer tussen Abeels en de chauffeur wees inmiddels uit dat er op de dag van de feiten minstens dertig contacten tussen beiden plaatsvonden. Abeels werd in het kader van het onderzoek ook vier weken in voorlopige hechtenis opgesloten.
De burgerlijke partij vraagt een schadevergoeding van ruim 600.000 frank van de vier betichten. Abeels kreeg eerder al opschorting voor bezit van beschermde vogelsoorten.

.

Nu in het nieuws