Vijfde fietsdag werknemers redelijk succesvol

Print
Vierduizend werknemers uit 27 bedrijven en 15 gemeente- en OCMW-besturen doen vandaag in Antwerpen mee aan de vijfde Fietsdag voor Werknemers en Ambtenaren, een organisatie van de provincie Antwerpen.
Het initiatief past in de Vlaamse week van de zachte weggebruiker. Het peloton fietsers -zowat 1.000 meer dan vorig jaar - kreeg in het Koning Albertpark of in de Plantijnhogeschool in Antwerpen een ontbijt aangeboden met muziek, een t-shirt en desgewenst een sportmassage door één van de vijf ingehuurde kinesitherapeuten. De wisselbeker van de provincie Antwerpen, voor de werknemer die de grootste afstand aflegde, gaat dit jaar naar Nick Eyckmans, die bij het Provinciebestuur werkt. Zij heeft de afstand Harelbeke-Antwerpen gefietst, goed voor 134 kilometer.
Toch had de fietsdag weinig of geen invloed op de verkeerssituatie binnen de stad. Volgens de Antwerpse politie waren de verkeersproblemen deze morgen zowat dezelfde als op een doorsnee werkdag. Wel veel meer fietsers, maar dat heeft -naar verluidt- niet gezorgd voor bijkomende verkeersproblemen. Bij de provinciale verkeerseenheid van de federale politie had men de indruk dat het dinsdag wel iets rustiger was dan op een doordeweekse werkdag.

.

Nu in het nieuws