Zeilen: Belgacom op volle snelheid naar Azoren

Print
BRUSSEL - De vijf trimarans die nog meestrijden in de Challenge Mondial Assistance oceaanrace van Cherbourg naar Tarragona -de zesde, de Banque Populaire, vertrekt dinsdagavond terug uit Port la Fort- zullen deze nacht het eiland San Miguel van de Azoren-archipel ronden. De Belgacom-boot ligt nog altijd in vierde positie, maar houdt de koplopers Bayer, Foncia en Groupama in het vizier.
BR>
Jean-Luc Nélias, skipper op de Belgische boot klinkt optimistisch: "Alles gaat goed aan boord. We zijn allemaal wel erg moe en vooral doornat. Vanmorgen was het echter rustig genoeg om de waterdichte zeilkleding uit te trekken en in de zon te laten drogen. En we hebben iets hartigs kunnen eten. 'Sebbe' (Finn-zeiler Sebastien Godfroid, nvdr) heeft het wel lastig om voedsel binnen te houden."

Voor La Trinitaine en skipper Guillemot is het afgelopen, nadat er een gat is geslagen in de 'crash box' van de boot. De bemanning 'Team Etypharm' werd met een helikopter van de Franse marine aan boord van het begeleidende fregat Surcouf gebracht.

De stand dinsdagavond:
1. Bayer (Yvan Bourgnon) op 1687 zeemijl van de finish
2. Foncia (Alain Gautier) op 1693
3. Groupama (Franck Cammas) op 1730
4. BELGACOM (Jean-Luc Nélias) op 1746
5. Gitana (Thierry Duprey) op 2108
6. Banque Populaire (Lalou Roucayrol)

.

Nu in het nieuws