Accordeonist John Woodhouse (78) overleden

Print
De Nederlandse accordeonist John Woodhouse (Jan Holshuijsen) is maandag na een kort ziekbed in Turnhout overleden. De man die al een aantal jaren in België woonde, is 78 jaar geworden. Hij is ondertussen al in besloten kring gecremeerd.
Woodhouse maakte vooral in de jaren zeventig furore met overwegend Hollandse liedjes. Zijn optredens waren onder meer op de televisie te zien in de Johnny en Rijk Show, bij de Mounties en in de programma's van Dorus.
Woodhouse, op 1 juni 1922 in Amsterdam geboren, was sinds 1937 uitvoerend artiest. Direct na de oorlog kreeg hij bekendheid als lid van het orkest Accordeola, het kwartet Sem Nijveen en de Edelweisskapel van Olga Lowina. Daarna richtte hij zijn eigen trio op. De grootste bekendheid heeft hij te danken aan zijn optreden met zijn Magic Accordeon in Voor de vuist weg van Willem Duys in 1967. Woodhouse componeerde Nederlandse klassiekers als "Koffie, koffie" van Rita Corita en de songfestivalliedjes "'t Is genoeg" van Conny Vandenbos en "Ringdingeding" van Therèse Steinmetz. Woodhouse kreeg in zijn carrière dertig gouden en platina platen. De muzikant stopte in 1981 met optreden.
Nu in het nieuws