Sauwens kop van jut tijdens herdenking Holocaust

Print
De Joodse gemeenschap in Antwerpen herdacht dinsdagavond de slachtoffers van de jodenvervolging tijdens Wereldoorlog II. Vlaams minister Johan Sauwens kreeg een veeg uit de pan van zowel Joodse vertegenwoordigers als van Antwerpse schepen voor Sociale Zaken Tuur Van Wallendael.
BR>
De plechtigheid vond plaats op het kruispunt van de Belgiëlei en de Mercatorstraat. Daar staat sinds vier jaar een monument ter nagedachtenis van de Holocaust. Ongeveer 200 personen woonden de plechtigheid bij. Onder hen vertegenwoordigers van het Belgisch leger, Marc Van Peel, Eddy Boutmans en Antwerps schepen voor Sociale Zaken Tuur Van Wallendael.

Tijdens de plechtigheid namen vertegenwoordigers van de Joodse gemeenschap en Tuur Van Wallendael Johan Sauwens op de korrel. Zijn aanwezigheid op de recente bijeenkomst van het Sint-Maartensfonds werd hem niet in dank afgenomen. "Dat Sauwens heult met rechtse ideologieën uit het verleden is onaanvaardbaar", zei Van Wallendael. Als symbool voor de 6 miljoen slachtoffers van de Holocaust werden 6 kaarsen ontstoken. De manifestatie verliep zonder incidenten.
Nu in het nieuws