Ook Van Grembergen achter Sauwens

De VU/ID-fractieleider in het Vlaams parlement Paul Van Grembergen wil dat Johan Sauwens zich morgen/woensdag in het Vlaams parlement kan verantwoorden. Hij is door het Vlaams parlement aangeduid en moet zich daar ook kunnen verdedigen, luidt zijn redenering. Van Grembergen wil dan ook niet dat Sauwens nu al tot ontslag wordt gedwongen.

BELGA

BR>

"Ik ben ervan overtuigd dat Sauwens niks te maken heeft met nazisme of de theorieën daaromtrent. Hij is een democraat", stelde Van Grembergen dinsdagavond in TerZake. De VU/ID'er uit Evergem vindt het beneden alle peil dat een politieke vete wordt uitgevochten "op de afschuwelijkheid van '40-'45".

Van Grembergen wil dat Sauwens morgen/woensdag tijdens de actuele vragen in het Vlaams parlement gehoord wordt. De minister is niet door de koning, maar door het Vlaams parlement aangesteld en het is de VU/ID-fractie die hem aanduidt. Wanneer een minister beschuldigd wordt of in een bepaald daglicht wordt geplaatst, moet die dan ook de kans krijgen zich op die plaats te verantwoorden, argumenteert Van Grembergen.

Verschillende fracties hebben al aangekondigd woensdag vragen te zullen stellen aan de minister. "De fracties kunnen vragen wat hij bedoeld heeft, hun mening geven en eventueel hun vertrouwen terugtrekken", zei Van Grembergen nog. Ondertussen is dus duidelijk dat de hele VU/ID-fractie van het Vlaams parlement haar minister steunt.

Nu in het nieuws