KBVB beslist op 9 mei over Dendermonde (4b)

Print
BRUSSEL - De loting van de interprovinciale eindronde vindt plaats op maandag 14 mei op de KBVB in Brussel. De definitieve deelnemerslijst van die eindronde kennen we wel pas op woensdag 9 mei. Dan buigt het Sportcomité zich over een klacht aan het adres van Dendermonde uit 4de klasse B. Dendermonde zou in het begin van het seizoen een niet-speelgerechtigde speler, Miguel Attillio, opgesteld hebben. Vorige week heeft de Evocatiecommissie, de hoogste juridische instantie van de KBVB, de zaak doorverwezen naar het Sportcomité.
De Evocatiecommissie beslist niet over de grond van de zaak. Zij bevestigt enkel een uitspraak of stuurt een zaak door. Als het Sportcomité de resultaten van de 3 wedstrijden waarin Attillio meespeelde, valideert, zakken Boortmeerbeek, Sint-Joost en Dendermonde. Hoboken moet dan barragewedstrijden spelen.

Als het Sportcomité Dendermonde toch schuldig acht en forfaitcijfers oplegt voor de wedstrijden, dan zakken Sint-Joost, Dendermonde en Bornem. Hoboken zou blijven en Boortmeerbeek wordt de barragist.

Dendermonde speelde 2 van de 3 wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten. Het won van Hoboken met 2-0 op 15 oktober en versloeg Boortmeerbeek op 10 december met 3-2.
Nu in het nieuws