Schumacher gelooft niet in einde verdachtmakingen

Print
BARCELONA - Welke veranderingen er ook zijn, in de wereld van de Formule 1 zullen verdachtmakingen nooit verdwijnen. Dit is de stellige overtuiging van Michael Schumacher, de wereldkampioen.
BR>
In Barcelona waar hij zaterdag de polo position veroverde voor de Spaanse Grand Prix zei de Duitser: "Ik heb in de Formule 1 nooit meegemaakt dat iets is opgehouden."

De drievoudig wereldkampioen is zelf altijd het voornaamste middelpunt van verdachtmakingen. "Als je sneller bent dan de rest, zijn er altijd discussies. Zo is het en zo zal het altijd zijn."

Bij de vijfde race om de wereldtitel is voor het eerst de zogenaamde 'traction control' weer toegestaan. Dit systeem om de wielspin te verminderen werd in 1993 verboden. De reden om het weer in te voeren was gelegen in de onmogelijkheid van controle. Bijna alle teams gebruikten illegale technieken om wielspin tegen te gaan.
"De traction control maakt de voorbereiding ingewikkelder voor alle rijders en alle teams omdat er nu een parameter is voor de afstemming. Er ligt nu weer een nieuwe puzzel waarvan we de stukjes moeten samenvoegen."

Nu in het nieuws