Duitsland: Schalke struikelt over hekkensluiter

BERLIJN -

Schalke 04 moet de koppositie in de Bundesliga weer delen met Bayern München. De club kwam bij hekkensluiter Bochum niet verder dan een teleurstellend gelijkspel: 1-1. Bayern München maakte drie dagen voor de halve finale in de Champions League tegen Real Madrid geen fout en versloeg Freiburg: 1-0.

AFP

BR>

Twintigduizend meegereisde supporters van Schalke 04 zagen Bochum in de 21ste minuut de leiding nemen. Jeugdinternational Freier profiteerde van een blunder van Nemec. Schalke kreeg daarna drie goede mogelijkheden. Möller, Asamoah en Mpenza stuitten echter op de uitstekend keepende Van Duynhoven.

De Nederlandse doelman was in de zeventigste minuut echter kansloos op een schot van Emile Mpenza. Het was de twaalfde seizoentreffer van de Rode Duivel. Trainer Huub Stevens bracht vervolgens in de persoon van Youri Mulder een extra aanvaller in de ploeg. De wissel leverde niet de gewenste treffer op.

Bayern München profiteerde van de misstap van Schalke en won dankzij een treffer van Scholl in de 64ste minuut van Freiburg: 1-0. Het was de negende seizoentreffer van de international. De Beierse club vierde in de slotfase de terugkeer van sterspeler Elber. Tien dagen na een knie-operatie lijkt de Braziliaan klaar voor het treffen met Real Madrid.

Na de nederlaag bij Freiburg en het gelijke spel tegen HSV boekte Bayer Leverkusen weer een zege. De ploeg was met 1-0 te sterk voor Kaiserslautern, dat zes van de zeven laatste wedstrijden verloor. Leverkusen deelt de derde plaats van de ranglijst met Borussia Dortmund dat vrijdag punten morste bij Wolfsburg.

Hertha BSC bekleedt de vijfde plaats op de ranglijst en heeft een punt minder dan Borussia Dortmund en Bayer Leverkusen. De Berlijners waren veel te sterk voor Eintracht Frankfurt, de voorlaatste op de ranglijst. De Braziliaanse aanvaller Alves scoorde in de derde en dertigste minuut. Preetz maakte in de 32ste minuut 3-0. VFB Stuttgart neemt langzaam afstand van de degradatiezone. De ploeg won met 2-1 van Werder Bremen en staat veertiende.

Nu in het nieuws