Engeland: winst voor Leeds en Arsenal

Print
LONDEN - Met gepaste afstand van de gekroonde kampioen Manchester United blijft Arsenal voorlopig de voornaamste kandidaat voor de tweede plaats. De Londenaren dankten de uitzege zaterdag op Derby County (1-2) aan een geniaal moment van invaller Robert Pires die zijn eerste balcontact tot de winnende treffer promoveerde.
BR>
Dankzij de treffer van de Fransman heeft Arsenal nog steeds vier punten meer dan Leeds United. De nummer drie van de ranglijst wierp Chelsea voorlopig terug in de race om deelname aan de Champions League. Door de eerste nederlaag na dertien wedstrijden staat de ploeg nu zesde. Liverpool staat door de zege op Coventry op de vijfde plaats en heeft evenveel verliespunten als nummer vier Ipswich.

Arsenal sleept zich met grote moeite naar het einde van het seizoen. Na de uitschakeling in de Champions League en de verloren titelrace met Manchester United had de ploeg grote moeite met het in degradatiegevaar verkerende Derby County. Kanu opende de score in de 21ste minuut. Eranio maakte nog voor rust gelijk. Invaller Pires behoedde zijn club in de tachtigste minuut van een nieuwe tegenvaller.

Hasselbaink beleefde een slecht weerzien met Elland Road. De supporters van Leeds United trakteerden hun oude held op een lang fluitconcert. De Nederlandse spits reageerde zijn frustraties af met een elleboogstoot in het gezicht van Dacourt. Het kwam hem slechts op een gele kaart te staan.

Chelsea verloor de wedstrijd in de slotfase. Invaller Robbie Keane scoorde in de 85ste minuut de openingstreffer. Mark Viduka bepaalde even later de eindstand op 2-0.

Ook Liverpool dankte de overwinning bij Coventry City aan een productieve slotfase. Sami Hyypia brak in de 83ste minuut de ban met een rake kopbal. McAllister was even later ook succesvol: 0-2. Manchester United vervulde zijn sportieve plicht door het laaggeklasserde Middlesbrough te verslaan: 2-0. Phil Neville en Beckham zorgden voor de doelpunten.

Nu in het nieuws