Anderlecht veegt GBA van de mat

Print
HASSELT - Anderlecht kende op de 31ste speeldag geen problemen met GBA (7-0). De Antwerpenaars kwamen al vroeg met 10 man te staan na de uitsluiting van Dhont. Standard speelde gelijk op het veld van Genk. Gent deed een uitstekende zaak door in de slotfase Lokeren opzij te zetten. In Westerlo werd liefst 10 keer gescoord. STVV ging er winnen met 4-6. Ook La Louvière pakte op Lierse de 3 punten. Sint-Truiden en La Louvière lijken nu wel gered.
BR>
Anderlecht - Germinal Beerschot 7 - 0
De aanvangsfase ging gelijkopgaand tot Dhont Radzinski neermaaide en tegen zijn tweede gele kaart aankeek. Even later had scheidsrechter Javaux de wedstrijd even stilgelegd nadat de Beerschot-aanhang de scheidsrechter molesteerde met minder fraaie spreekkoren. Na dit vervelende oponthoud begon de landskampioen aan een waar doelpuntenfestijn. Radzinski op strafschop, Aruna en Goor bepaalden de ruststand op 3-0. Ook na de herneming had GBA niets in de pap te brokken. Crasson, Stoica, Goor en Radzinski velden het zware verdict. Radzinski is momenteel topscorer met 22 treffers. GBA mag volgend seizoen terug aan Europees voetbal denken.

Racing Genk - Standard 2 - 2
Standard begon furieus wat resulteerde in een vroege 0-2 voorsprong. Aarst en Lukunku namen meteen alle spanning weg. Toch kwam Genk terug in de wedstrijd. Alex Di Gregorio zorgde met zijn derde doelpunt in evenveel wedstrijden voor de aansluitingstreffer. De 20.000 aanwezigen kregen weer een wedstrijd te zien. Even later werd Meyssen met een tweede gele kaart uitgesloten. Toch duurde het tot de 75ste minuut eer Racing de gelijkmaker kon binnenprikken via Sonck. Standard laat hier 2 belangrijke punten liggen voor Europees voetbal. Na in Lokeren een 0-2 voorsprong weg te geven, haalde Genk nu een 0-2 achterstand op.

AA Gent - Lokeren 3 - 2
AA Gent behaalde in de slotminuut 3 belangrijke punten. In de eerste helft leken de Buffalo's hun Europese ambities te mogen opbergen want Bangoura had de bezoekers op een vleiende 0-2 voorsprong gebracht. Toch kon de thuisploeg nog voor rust milderen via Borkelmans die zijn strafschop gekeerd zag door Zitka maar in de rebound toch raak trof. Op 20 minuten van het einde kreeg Bangoura een tweede keer geel en moesten de bezoekers met 10 verder. Dat kwam Lokeren duur te staan want Brocard zorgde 5 minuten voor inrukken voor de gelijkmaker. In blessuretijd zorgde Olcese nog voor een onverhoopt succes voor de thuisploeg. Ook Chris Janssens kreeg nog rood. Hiermee profiteert Gent van de misstap van Standard (volgend weekend ontmoeten beide ploegen trouwens elkaar, tvdv).

Westerlo - Sint-Truiden 4 - 6
In deze spektakelmatch begon de thuisploeg het best. Kevin Vandenbergh, zoon van Erwin, opende de score. Tien minuten later stonden de bordjes terug in evenwicht via Koen Schockaert. Toch nam de thuisploeg nog voor de rust een comfortabele voorsprong. Alweer Vandenbergh en Pelic brachten de stand op 3-1. De bezoekers hoopten meteen na rust de aansluitingstreffer aan te tekenen en lukte ook daarin. Boffin zette de strafschop om na een fout op de ingevallen Vangeel. En even later werd het zowaar 3-3 via M'bonabucya. En dan was het weer de beurt aan Westerlo om te scoren. Vandenbergh deed zijn naam alle eer aan en zorgde voor de eerste hattrick van de avond. Inderdaad de eerste want de Haspengouwers gaven zich niet gewonnen. Van Oekelen bracht de bordjes terug in evenwicht. In de slotfase kon de uitblinker bij de bezoekers Danny Boffin nog twee keer scoren. Westerlo had spektakel beloofd en heeft woord gehouden. STVV doet een gouden zaak en de kans lijkt groot dat de Limburgers ook volgend seizoen terug in eerste voetballen.

Lierse - La Louvière 1 - 2
Beide ploegen begonne vrij rustig en er was in die eerste helft ook weinig gevaar langs beide kanten. Tot Simundza even voor de koffie de Wolven op voorsprong bracht. Maar Lierse wil het belabberde seizoen niet in mineur afsluiten en begon in de tweede helft nadrukkelijker aan te vallen. Dat resulteerde in de verdiende gelijkmaker via de jonge Janssens. Na de gelijkmaker kregen de bezoekers nog de beste kansen. In de slotfase werd die aanvalsdrang van La Louvière toch beloond met een treffer van Buelinckx. Derde nederlaag op rij voor de Pallieters. Ook La Louvière doet een schitterende zaak in strijd om het behoud.

Charleroi - KV Mechelen 4 - 2
KV Mechelen lijkt veroordeeld en speelt waarschijnlijk volgend seizoen een trapje lager. De thuisploeg kende geen medelijden met de "rode lantaarn". Na de 1-0 via Rojas leek het enkel nog een kat en muisspel. Het zit de Mechelaars ook niet mee. Doelman Willockx knalde de bal op de rug van Rojas. De 2-0 hobbelde in doel. En de mannen van Scifo bleven komen. Dias zorgde voor de zware 4-0 voorsprong. Birger Van de Ven en Joao Elias konden de pijn enigszins verzachten.

Beveren - Eendracht Aalst 1 - 0
Hier kregen beide ploegen talrijke kansen, zonder veel gevaar weliswaar. De wedstrijd leek op een billijke 0-0 af te stevenen maar Van Rumst hield een kwartier voor tijd de drie punten thuis. Aalst dreigde nog even maar de kopbal van Arts ging net naast. Emilio gunde zijn broer Manu dus geen punt. Aalst blijft in het sukkelstraatje zitten en zakt naar de voorlaatste plaats. Beveren is gered maar heeft nog altijd geen licentie voor volgend seizoen.

Nu in het nieuws