200 jaar cel voor nep Tiger Woods

Print
SACRAMENTO - Het hooggerechtshof van Sacramento heeft zaterdag de 30-jarige Anthony Lemar Taylor veroordeeld tot tweehonderd jaar cel. De verdachte had zich de indentiteit van golfkampioen Tiger Woods aangemeten en op die naam voor 800.000 frank boodschappen gedaan.
BR>
Taylor dankt de ongewoon zware straf aan zijn status van 'voorwaardelijk vrije'. De man bezit een centimeters dik strafblad. Op zijn dertiende werd hij voor de eerste keer veroordeeld. Rechter Michael G. Virga legde de maximale straf op. De wet in Californië staat dit toe na drie overtredingen. "De man heeft nagelaten zichzelf te rehabiliteren", motiveerde de rechter zijn beslissing.

Tiger Woods was zelf als getuige opgeroepen in deze geruchtmakende zaak. Taylor gebruikte de volledige naam Eldrick T. Woods, diens sofinummer en geboortedatum om zich een rijbewijs en een credit card te verschaffen. Hij kocht tussen augustus 1998 en augustus 1999 televisies, video's en andere goederen. De echte Tiger Woods getuigde dat hij nooit een klant was geweest van de bewuste winkels.

Nu in het nieuws