Jan Ullrich neemt deel aan ronde van Italië

Print
BERLIJN - De Duitser Jan Ullrich zal dit seizoen voor de eerste keer in zijn carrière de start nemen in de ronde van Italië. De Duitser rijdt de Giro als voorbereiding op de ronde van Frankrijk, zijn grote objectief. Ullrich kondigde zijn deelname aan in een intervieuw met de Duitse krant "Bild am Sonntag".
BR> "Zeggen dat mijn beslissing om de Giro te rijden al lang genomen was, zou overdreven zijn. Pas de laatste week hebben we de zaak met de ploegdokter en Rudy Pevenage besproken. Het was geen gemakkelijke beslissing," verduidelijkte Ullrich, die nu 'zijn ronde' van Duitsland moet missen. Sportdirecteur Rudy Pevenage wou het nieuws niet bevestigen, noch ontkennen. "Als Jan gezegd heeft dat hij meedoet, zal dat wel waar zijn, maar officieel kan ik niets zeggen."

De Giro, die van 19 mei tot 10 juni gereden wordt, is volgens Ullrich een ideale voorbereiding voor de Tour, die hij in 1997 al eens op zijn palmares schreef. "In de Giro kan ik gedurende drie weken elke dag 200 kilometer in competitie rijden, een ideale aanloop naar de Tour," zei Ullrich die moest toegeven dat hij vorig jaar een tiental dagen te laat zijn ideale vormpeil bereikte.

Nu in het nieuws