Armstrong in 2002 in Belgische klassiekers?

Print
MAASTRICHT - Net als twee jaar geleden werd Lance Armstrong aan het eind van de Amstel Gold Race in een spurt met twee geklopt door een renner van Rabobank. Toen door Michael Boogerd, nu door Erik Dekker.
BR> "Ik zal er mijn slaap niet voor laten", lachte de Yankee achteraf. "Ik heb gedaan wat ik wilde doen, maar ik ben andermaal geklopt. Na ruim 250 km kon ik tegen Dekker niet op in de spurt."

Armstrong legt er nu een volle maand de riem af in de competitie. Zijn wederoptreden is gepland voor de Bicicleta Vasca eind mei. Daarna rijdt hij nog de Ronde van Zwitserland om met vijftien competitiedagen aan de Tour te beginnen. Lance Armstrong heeft het binnen de ploeg ook al over de toekomst gehad. Hij heeft gezegd dat de kans bestaat dat hij volgend jaar wel de Belgische klassiekers zal rijden.
"Ik heb gezien hoe goed George Hincapie dikwijls was en heb vastgesteld dat hij te dikwijls alleen zit om te kunnen winnen", aldus Armstrong. "Als het enigszins mogelijk is, wil ik volgend jaar bijvoorbeeld helper van Hincapie zijn in de Ronde van Vlaanderen. We zijn een team dat volledig geconcentreerd is op de grote ronden en dat te zwak uitvalt in de klassiekers. Ik wil er aan mee werken om dat euvel weg te werken."

Nu in het nieuws