Achtergrond bij zaak De Cauwer

Print
Eerder deze week zijn zes mensen uit wielermiddens aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Een en ander draait om een handel in amfetamines. De zes aanhoudingen houden verband met het onderzoek naar de Hasseltse ex-wielrenner Ronny Vansweevelt. Die werd in oktober aangehouden in Merksem.
Van de aangehouden ex-wielrenners en verzorgers zouden enkelen banden hebben gehad met de Telekom en de vroegere Tulip-wielerploeg. Het onderzoek startte na de arrestatie van ex-wielrenner Ronny Vansweevelt.
Die veegde in oktober de Antwerpse politie op een hoopje tijdens een razende achtervolging op de Ring rond de metropool. Tijdens zijn vluchtpoging gooide hij enkele flesjes uit het raam van zijn BMW. Speurders vonden op de bodem daarvan resten van amfetamines. Verder onderzoek leidde het Antwerpse gerecht naar vermeende dealers en hoofddealers. Dinsdag vielen speurders gelijktijdig binnen op adressen in Deurne, Sint-Niklaas, Herk-de-Stad, Zele, Sint-Truiden, Laarne en Beveren. Dat leverde tientallen potten met amfetamines op, gebruikte spuiten, flesjes, een blanco doktersvoorschrift, weed, 100 XTC-pillen, LSD-trips en geneesmiddelen. Op enkele adressen vond men ook anabolica.
Nu in het nieuws