De Cauwer ondervraagd in dopingzaak

Het Antwerpse parket heeft José De Cauwer ondervraagd in de dopingaffaire in het wielermilieu. De Cauwer is wielerbondscoach.
De ondervraging van De Cauwer kadert in de dopingaffaire waarbij vorige week 6 mensen zijn aangehouden. Het gaat onder meer om wielrenners waarvan De Cauwer destijds ploegleider was.

De affaire barstte los na verklaringen van de Limburgse ex-wielrenner Ronny Vansweefelt. Die werd vorig jaar opgepakt na een dolle autorit waarbij hij 50 auto's beschadigde. Bij Vansweefelt werden dopingproducten aangetroffen. Het onderzoek dat daarop volgde, leidde tot de aanhouding van vijf andere personen uit het wielermilieu.

Vansweefelt heeft bij zijn verklaringen dus ook de naam van José De Cauwer genoemd. De Cauwer zegt dat Vansweefelt hem 8 jaar geleden vroeg naar een persoon die hem amfetamines kon bezorgen. De Cauwer heeft Vansweefelt doorverwezen. "Maar daarna heb ik van Vansweefelt niets meer gehoord." De wielerbondscoach benadrukt dat hij met de hele zaak niets te maken heeft. "Als nationale coach en tv-commentator is dit voor mij een vervelende zaak."
Nu in het nieuws