Oud-Eurocommissaris Bonino in hongerstaking

Print
De voormalig Europees Commissaris voor Humanitaire Hulp en Ontwikkelingshulp, de Italiaanse Emma Bonino, is in hongerstaking.
De 53-jarige politica weigert vanaf zaterdag voedsel en drinken tot zich te nemen. Bonino protesteert daarmee tegen het gebrek aan aandacht van de Italiaanse media voor haar liberale Radicale Partij.
De partijleidster vindt dat haar partij daardoor minder kans maakt bij de parlementsverkiezingen van 13 mei. Ook partijgenoot Luca Coscioni weigert om die reden te eten of te drinken.
De twee schreven woensdag een open brief aan president Ciampi, waarin ze meer zendtijd op televisie eisen. De president heeft Bonino en Coscioni geantwoord dat de radicale politici contact moeten opnemen met de Italiaanse publieke omroep RAI.
De Radicale Partij zet zich in voor omstreden thema's als euthanasie en embryonaal onderzoek. De radicale standpunten in dit soort zaken strijken tegen de haren van het Vaticaan in. De Rooms-Katholieke Kerk en veel sympathisanten binnen de Italiaanse politiek zien de Radicale Partij dan ook liever gaan dan komen.
Bonino heeft al eens eerder een hongerstaking gehouden. In 1976 demonstreerde ze op eenzelfde manier voor legalisering van abortus.
Nu in het nieuws