Malisse en Roddick bereiken halve finales in Atlanta

Print
ATLANTA - Het jonge Amerikaanse talent Andy Roddick heeft in Atlanta voor het eerst de halve finales bereikt van een ATP-toernooi. De 18-jarige tennisser versloeg de Braziliaan Fernando Meligeni met twee keer 6-4. Roddick moet het in de halve eindstrijd opnemen tegen de Oostenrijker Stefan Koubek. Hij won met 7-6, 6-7, 6-1 van de Zuid-Koreaan Hyung-Taik Lee.
BR>
De andere halve finale gaat tussen onze landgenoot Xavier Malisse en de Fransman Jerome Golmard. Malisse versloeg de als vijfde geplaatste Australiër Andrew Ilie (7-5, 6-1) en Golmard elimineerde op drastische wijze onze landgenoot Christophe Rochus (6-1, 6-0).

Roddick speelt in Atlanta zijn eerste ATP-toernooi op gravel. De eerste succesvolle tiener sinds Michael Chang leunde tegen Meligeni op een sterke opslag. Op zijn eerste service had hij een percentage van 67 procent. "Hij gaf me geen enkele kans op zijn service", aldus Meligeni.

Voor Malisse begon de partij tegen Ilie desastreus. Hij verloor zijn eerste opslagspel maar werd sterker naarmate de wedstrijd vorderde. In zijn volgende zes services moest hij slecht zeven punten toegeven en op bepaalde momenten overklaste hij zijn meer agressief spelende tegenstrever. "Hij plaatste enkele mooie ballen die niemand aan kan maar maakte ook enkele fouten", aldus Malisse na de wedstrijd.

Malisse werkt sinds een week voor het eerst met de Brit David Felgate, die eerder coach was van Tim Henman. "Ik moet eerlijk zijn, nooit speelde ik zoals nu", vervolgde de Belg. Het ex-vriendje van Jennifer Capriati viel vorig jaar uit de top 100 en won slechts zeven ATP-wedstrijden. Hij is ervan overtuigd dat hij nu rijper is en de laatste weken heeft hij dat duidelijk bewezen.

Enkel mannen, kwartfinales:
Xavier Malisse (Bel) - Andrew Ilie (Aus/5)
7-5, 6-1
Stefan Koubek (Oos) - Lee Hyung-taik (ZKo)
7-6 (7/2), 6-7 (5/7), 6-1

Jérome Golmard (Fra) - Christophe Rochus (Bel)
6-1, 6-0
Andy Roddick (VSt) - Fernando Meligeni (Bra) 6-4, 6-4

Nu in het nieuws