IJshockey: Phantoms Deurne winnen beker van België

HASSELT -

De Phantoms uit Deurne hebben zondag in Hasselt de Belgische beker ijskockey gewonnen. In de finale versloegen ze Olympia Heist-op-den-Berg met 6-3. Ondanks een 1-0 voorsprong in de eerste periode moest favoriet Olympia Heist-op-den-Berg de duimen leggen tegen een meer ervaren Phantoms Deurne.

BELGA

BR>

Het was Heist-op-den-Berg dat onmiddellijk het initiatief nam tegen de verliezend bekerfinalist van vorig jaar. In de 8ste minuut scoorde Solonoja op assist van Räsanen. Olympia ging daarna behoudender spelen en liet Phantoms Deurne terug in de wedstrijd komen. Verder dan enkele afstandschoten kwamen de Phantoms niet.

Deurne ving de 2de periode aan met power-play en hield Olympia Heist-op-den- Berg op eigen helft maar doelman Beirinckx van Olympia ranselde alles uit zijn doel. Op de 29ste minuut kon Deurne terecht gelijkstellen met een een schot van Bartek. De wedstrijd werd evenwichtiger en de Phantoms kregen meer ruimte. Op de 33ste minuut profiteerde Szarzynsky om de Phantoms op voorsprong brengen. Eén minuut later vergrootte de Phantoms hun voorsprong via een doelpunt van De Pourbaix.

Bij een 3-1 achterstandvoorsprong nam Olympia in de 3de periode de wedstrijd in handen maar liet in de verdediging de ruimte aan de tegenstrever. In de 48ste minuut werd dit afgestraft met een vierde doelpunt van Deurne door Bartek. De Pourbaix bracht de stand in de 49ste minuut op 5-1 voor Deurne. Vijf minuten later kwam Heist-op-den-Berg terug tot 5-2 via Solonoja. De Heistenaars begonnen er terug in te geloven en vervingen de doelman door een veldspeler. Dit had onmiddellijk succes en via Rasänen werd het 5-3. Heist-op-den-Berg gooide nu alles in de aanval maar liep 6 seconden voor tijd nog op een counter waardoor de einduislag op 6-3 werd vastgelegd door Kila die maar moest inschuiven in een leeg doel.

Uitslag:

Phantoms Deurne - Olympia Heist-op-den-Berg 6 - 3

Eerste periode : 0-1

Tweede periode : 3-0

Derde periode : 3-2

Doelpunten :

8. Solonoja (0-1); 29. Bartek (1-1); 33. Szarzynsky (2-1); 34. De Pourbaix (3-1); 48. Bartek (4-1); 49. De Pourbaix (5-1); 54. Solonoja (5-2); 57. Rasänen (5-3); 60. Kila (6-3)

Ploegen :

Phantoms :

Wilms, Jelinek, Jelkaanen, Bartek, Szarzynsky Ward, Szarzynsky Jef, Juhlin, Claerhoudt, Van Fraeyenhoven, Rombouts, De Pillecyn, De Pourbaix, Kila, Scheltjens, Cools, Szarzynsky Thomas, Meinster, ElMensour, Vervoort.

Olympia:

Beirinckx Bram, Van Hove, Wijns, Klein, Serneels, Lipsonen, Beirinckx Brecht, O'Neil, Verschaeren, Van Dingenen, Pellegrims, Cammaerts, Salutsky, Räsanen, Ceulemans, Casteels, Solonoja, Vrindts.

Scheidsrechter:

Michel Beyens

Lijnrechters:

Michel Eysermans, Chris De Weerdt.