Leverkusen blijft in race voor Duitse titel

Print
HAMBURG - Bayer Leverkusen blijft in de race voor de Duitse titel. Hoewel de ploeg van ex-bondscoach Berti Vogts het grootste deel van de wedstrijd met 10 man speelde, won het team met 1-3 bij Eintracht Frankfurt. Leverkusen staat nu met 48 punten op gelijke hoogte met Bayern München. De koploper in de Bundesliga speelt zaterdagavond de topper tegen nummer drie Borussia Dortmund.
Ulf Kirsten opende in Frankfurt na 21 minuten de score voor Leverkusen. Een kwartier voor rust zagen Vogts en zijn mannen Robert Kovac na een tweede gele kaart vertrekken. Eintracht, met de debuterende trainer Friedel Rausch op de bank, leek aanvankelijk te profiteren van de man-meer-situatie. Yang tekende in de 68ste minuut voor de gelijkmaker, maar in de slotfase besliste Lucio met twee treffers het duel toch in het voordeel van de gasten.

Hertha Berlijn verspeelde terrein met de 12de nederlaag van het seizoen. De club verloor met 3-1 in en tegen Werder Bremen. De Berlijners staan nu 6de in de stand met 46 punten uit 28 duels. Claudio Pizarro was de grote man aan de kant van de thuisploeg. Hij scoorde twee keer voor Werder. Het andere doelpunt kwam op naam van Torsten Frings. Schmidt was productief voor Hertha.

In de onderste regionen hoopt VfL Bochum toch nog de laatste plaats te kunnen verlaten. Het team behaalde tegen 1860 München de tweede overwinning op rij. Het werd 2-4 voor Bochum. De achterstand op de nummer voorlaatst, VfB Stuttgart, bedraagt nu nog één punt.
Nu in het nieuws