Celtic Glasgow is Schotse kampioen

Print
GLASGOW - Drie jaar na het laatste succes eindigt Celtic Glasgow dit seizoen weer bovenaan in de Schotse competitie. Met trainer Martin O'Neill op de bank verzekerde de ploeg van Rode Duivel Joos Valgaeren zich zaterdag op Celtic Park van de 37ste landstitel in de clubgeschiedenis door te winnen van Saint Mirren met 1-0.
Het seizoen is voorlopig nog niet afgelopen, maar Celtic heeft al zoveel punten voorsprong op aartsrivaal Glasgow Rangers, dat het niet meer bij te halen is. Met nog 7 duels te spelen staat de ploeg van trainer Dick Advocaat 22 punten achter. "Dit was een geweldige dag", zei O'Neill na de overwinning op Saint Mirren, dankzij een goal van Tommy Johnson.

Niemand kan aanvechten dat Celtic de titel verdient. Als enige club in Schotland verspeelt het nauwelijks punten. Slechts éénmaal werd dit seizoen verloren, 4 keer was er een gelijkspel. Giovanni van Bronckhorst, de Nederlandse speler van concurrent Glasgow Rangers, erkende op zijn website dat de beste heeft gewonnen. "Het is vrij zwaar voor iedereen bij Rangers, maar we moeten eerlijk toegeven, ze hebben het verdiend. Ze hebben niet één steek laten vallen."

Ook onze landgenoot Joos Valgaeren had een aandeel in de titel. De Belgische verdediger kwam als relatief onbekende speler over van Roda JC, maar wist al snel een basisplaats af te dwingen. Hij mocht zaterdag de apotheose meemaken. De overwinning viel mager uit, maar de pret was er niet minder om. "De spanning was vooraf voelbaar in de kleedkamer", gaf O'Neill aan. "We hadden alles te verliezen", aldus topschutter Henrik Larsson. Terecht dat dat niet gebeurde.
Nu in het nieuws