UEFA verwerpt klacht van AS Roma

Print
NYON - De UEFA wees dinsdag de klacht van AS Roma af en bevestigde daarmee de 0-1 uitslag, waardoor FC Liverpool naar de kwartfinales van de Uefabeker mag.
De Italianen dienden een klacht in nadat de Spaanse scheidsrechter José Garcia Aranda aanvankelijk een strafschop toekende aan AS Roma tijdens de terugwedstrijd van de 1/8ste finales om de Uefacup in Liverpool op 22 februari. De Spaanse ref leek toen van gedacht te veranderen en kende een hoekschop toe.

De wedstrijd eindigde hierdoor op 0-1, waardoor Liverpool geplaatst was voor de kwartfinales omdat de Engelsen een week eerder met 0-2 gingen winnen in Rome. "Na controle van de officiële wedstrijddocumenten, de ingediende klacht van AS Roma, een verklaring van de scheidsrechter, videobeelden van de match en verklaringen van FC Liverpool, heeft het Uitvoerend Comité van de UEFA beslist om de klacht te verwerpen en de 0-1 zege voor AS Roma als wedstrijdresultaat te aanvaarden", stond te lezen in een officiële verklaring van de Europese Voetbalbond.

AS Roma heeft tot vrijdag om in beroep te gaan tegen deze beslissing.

De Romeinse club kreeg een geldboete van 960.000 frank wegens het gedrag van haar supporters tijdens de heenwedstrijd op 15 februari, waarbij 4 fans van Liverpool werden neergestoken. Liverpool kreeg een boete van 120.000 frank.

Verder beboette de UEFA ook Lazio Roma en Real Madrid wegens ongeregeldheden tijdens hun Champions League-partij van 13 februari. Real Madrid-official en ex-speler Miguel Porlan wordt één wedstrijd geschorst. Real moet 1,2 miljoen frank betalen voor het gedrag van haar supporters en omdat de club de reglementen van de UEFA niet correct hadden nageleefd. Lazio moet 240.000 frank ophoesten voor het gedrag van haar team.

Ongeregeldheden met supporters leidden ook tot boetes voor Paris SG. De Franse club moet 1,16 miljoen frank betalen wegens problemen tijdens de Champions League-wedstrijd tegen AC Milan van 22 februari en 120.000 frank wegens de uitwedstrijd op 14 februari in Milaan. Ook Milan ontkwam niet: de Italianen moeten 360.000 frank op tafel leggen wegens het gedrag van haar fans.

.

Nu in het nieuws