AC Milaan moet Italiaanse meubels redden

Het is aan AC Milaan om de Italiaanse eer in de Europese voetbalbekers te redden. Alle andere vertegenwoordigers van het schiereiland zijn al uitgeschakeld. Maar ook Milaan balanceert op de rand van de uitschakeling. De ploeg van Silvio Berlusconi is verplicht van dinsdag op de laatste speeldag van de tweede ronde in groep B van de Champions League te winnen tegen Deportivo La Coruna om een plaatsje in de kwartfinale te bemachtigen.
Milaan heeft drie punten achterstand op de Spaanse landskampioen, tweede in de groep, maar het heeft wel de heenmatch met 0-1 gewonnen. De verdediging wordt dinsdagavond opnieuw versterkt met de terugkeer van Allesandro Costacurta en Demetrio Albertini. Die twee ontbraken in de wedstrijd tegen Galatasaray die met 2-0 verloren werd. De prestaties van La Coruna van de laatste tijd beloven niet veel goeds voor AC Milaan. in de vorige CL-wedstrijd maakte het een 0-3 achterstand tegen Paris Saint Germain goed. La Coruna won met 4-3. En in de laatste competitiewedstrijd werd Numancia met 4-1 naar huis gestuurd. Tegen Numancia mochten zeven basisspelers van trainer Irureta rusten. Tegen Milaan is de reddende engel Walter Pandiani -die tegen Paris SG inviel en drie keer scoorde- geschorst samen met Diego Tristan. In de andere wedstrijd van groep B nemen PSG en Galatasaray het tegen elkaar op. Alle aandacht wordt toegespitst op de persoon van Georghe Hagi. De Roemeen gedroeg zich zaterdag in een competitieduel bijzonder agressief tegenover de scheidsrechter. Er hangt hem een levenslange schorsing boven het hoofd.

In Groep A strijden het Spaanse Valencia en het Engelse Manchester United voor de eerte plaats. Beide ploegen staan met negen punten samen aan de leiding. Valencia ontvangt Panathinaïkos, Manchester speelt gastheer voor Sturm Graz. De Oostenrijkers zijn in theorie nog in de running. Maar om een plaatsje bij de laatste acht te veroveren moet Sturm Graz met minstens drie doelpunten verschil gaan winnen in Manchester. Een quasi onmogelijke opdracht, ook al omdat de Engelse dit jaar in de Champions League in eigen huis nog ongeslagen zijn.

.

Nu in het nieuws