Dusan Belic: "STVV moet niet meer omkijken"

Print
SINT-TRUIDEN - Dusan Belic hinkte het voorbije weekend op twee gedachten. Vorige week werd de Joegoslavische doelman niet alleen vader van een derde zoon, maar vierde hij ook z'n 30ste verjaardag. Jammer genoeg kreeg de laatste week van maart geen happy end voor hem. Zaterdag greep een strijdlustig Club Brugge immers de volle buit op Staaien. Eén dag later, na de overwinningen van KV Mechelen en La Louvière, kregen de Kanaries zelfs de rode lantaarn toegeschoven. Ondanks zijn recente, knappe prestaties ziet Belic het degradatiespook dichterbij komen.
"De voorbije 6 weken was ik telkens in goede doen, maar we pakten nauwelijks punten. Wel, ik hoop dat ik in Mechelen slecht speel maar dat we wel de 3 punten meegraaien", zegt Belic onomwonden. "Och, wellicht is de nederlaag tegen Club Brugge nog zo erg niet geweest. In het andere geval stak misschien een lichte euforie de kop op. In deze fase van de competitie moet je niet meer omkijken. Weet je, in de 13 seizoenen dat ik meedraai in het voetbal, heb ik nog nooit tegen de degradatie geknokt. Eigenlijk hebben we niet eens een ploeg die zou moeten vechten voor het behoud. Kijk eens hoeveel talent hier rondloopt! STVV telt zelfs 4 internationals. Maar de kalender was ons niet echt gunstig gezind en wat geluk bij de afwerking bleef uit. Hoeveel wedstrijden verloren we niet met één doelpunt verschil? Vooral op Staaien zat het ons niet mee. De voetbalwet is echter hard. Wie niet scoort, kan niet winnen. De komende 3 wedstrijden zijn voor STVV van levensbelang. De kleinste details kunnen een grote weerslag hebben. Een doelpoging 10 centimeter binnen of buiten het doelvlak kan een wezenlijke invloed hebben op het behoud in eerste klasse".

Bocht
Zaterdagavond gaan de Kanaries niet alleen de strijd aan met een rechtstreekse concurrent, maar komen zij ook oog in oog te staan met hun vroegere coach, Barry Hulshoff, en hun ex-kapitein, Eddy Dierickx. "Dat zal voor sommige jongens zeker een extra motivatie zijn om zich van hun beste zijde te laten zien", meent Dusan Belic. "Ik heb veel respect voor Hulshoff. Onder zijn sportieve leiding ben ik immers uitgegroeid tot eerste doelman. Met Dierickx heb ik bijna 4 seizoenen samengewerkt, Eddy is gewoon een schitterende speler. Ik begrijp best dat Hulshoff hem heeft opgevist. Zijn ervaring is beslist zéér nuttig. Met een gelijkspel kunnen wij nog vrede nemen, KV Mechelen niet. Van Hout, Elias en nu ook Viscaal zijn vooraan te duchten. Voor mezelf én de ploeg is het belangrijk dat ik geen fout maak. Het komt erop neer gewoon wat rustiger te zijn in de opbouw. Ik ben ervan overtuigd dat we bij winst een bocht maken van 360 graden".

Contract
Ondanks de scherpe concurrentie met Davy Schollen onderhandelde Dusan Belic de voorbije week met het bestuur over een contractverlenging voor 3 seizoenen. "In het voetbal heb je geen vrienden. Met Davy Schollen heb ik evenwel een prima contact. Wie er ook speelt, voor aanvang van de wedstrijd peppen we mekaar op. Het was wat vreemd voor mij toen ik in de heenronde een zestal weken op de bank zat. De school genoot echter op een bepaald ogenblik voor hem de voorkeur, waardoor ik terug in het elftal kwam. Ik kon zijn houding begrijpen. Op enkele puntjes na sta ik dichtbij een nieuwe overeenkomst voor 3 seizoenen. Je moet echter realistisch zijn in die dingen. Ik vind dat twee goede doelmannen in tweede klasse een luxe zou zijn. Daarom ook heb ik voorgesteld dat ze mij in dat geval mijn vrijheid geven. Ik ben nu immers op een leeftijd gekomen dat de beste jaren er voor een doelman aankomen".
MEEST RECENT