Tegenslag en offensief onvermogen wippen knap STVV uit beker

Print
WESTERLO -Het was alsof de duivel ermee gemoeid was. Ook een ultieme poging van de mee opgerukte Dusan Belic kon er niks aan verhelpen, STVV is uitgebekerd. De uitschakeling in het Westelse Kuipke was onverdiend, maar daar koop je al jaren niets voor. Het eindverdict luidde keihard 1-0, Frank Machiels rondde een van de schaarse thuisaanvallen immers wel ijskoud af. Benieuwd welke lessen de Truiense beheerraad donderdag trekt uit deze nieuwe ontgoochelingen. De positie van Willy Reynders werd dinsdag al besproken. Men kan nochtans moeilijk van een trainer verwachten dat hij de bal er ook nog zelf gaat intrappen.
BR>
Het in extremis uitvallen van Danny Boffin bleek geen nefaste invloed te hebben op het moreel van de Kanaries. STVV begon erg agressief aan de wedstrijd en trok die lijn moeiteloos door. Een heel hoge pressing maakte het de thuisploeg erg moeilijk. Meer nog, Westel slaagde er niet in om in de eerste vijfenveertig minuten één goeie doelkans bij mekaar te voetballen. Of het moet de zwakke kopbal van egotripper Mitrovic in de handen van Belic geweest zijn.

Tegenslag
Bart Deelkens kreeg het een stuk harder te verduren van zijn streekgenoten. STVV werd na een langgerekte opwarming met de minuut gevaarlijker. In balbezit werd niet te overhaast Fiers gezocht via de lange bal, de tegenstoten kwamen vooral via Meert en vooral Isaias op de flanken. Alleen de finishing touch ontbrak. Deelkens legde Mbonabucya en Delorge respectievelijk een voet en een hand in de weg, en was maar al te opgelucht toen hij een kopbal van verdediger Machiels voorlangs zag vliegen. In de slotseconden van misschien wel de sterkste Truiense helft van het seizoen, leek de ban eindelijk gebroken. De Westelse buitenspelval klapte niet dicht op een vrije trap van Isaias. Vier STVV'ers verschenen oog in oog met een verongelijkte Deelkens, maar de poging van Fiers belandde via onder meer de onderkant van de lat, de doellijn, het hoofd van Mbonabucya en de paal in de handen van de thuisdoelman. De opgeveerde Truiense beheerders op de eretribune moeten prompt plannen voor een voettocht naar Scherpenheuvel gesmeed hebben.

Opdoffer
Speelde die overdosis pech in de hoofden van de Haspengouwers? Of had Jan Ceulemans een van zijn zeldzame donderspeeches tijdens de rust bovengehaald? Feit was dat de wedstrijd kantelde na de rust. Belic moest zich rekken op lage schoten van Zelenka en Lammens. Een voorzet van opnieuw Zelenka vloog echter net iets te hoog voor de Serviër, Frank Machiels kopte makkelijk binnen aan de tweede paal: 1-0. Een opdoffer die keihard aankwam. Maar STVV krabbelde recht en herstelde het overwicht dat het voor de rust aan de dag had gelegd. De thuisploeg moest terug en kreeg ook op de counter de gapende kloof tussen defensie en aanval niet overbrugd. Maar Mbonabucya en Fiers bleven steken in de goede bedoelingen.
STVV eruit, Westerlo misschien wel op weg naar het Koning Boudewijnstadion. «Wij gaan naar Brussel toe,» scandeerde de spionkop. Al was het na zo'n winst op een diefje niet uit volle borst.

WESTERLO - SINT-TRUIDEN 1 - 0
19' Schot van Verjans zoeft naast.
22' Deelkens gaat plat bij pegel van Verjans.
25' Dauwen kopt vrije trap van Zelenka naast.
30' Mitrovic kopt zwieper van Schaessens in de handen van Belic.
31' Deelkens stopt kogel van Mbonabucya met de voet.
45' Fiers kopt een vrije trap van Isaias op de onderkant van de lat.Mbonabucya tikt de bal in het hieropvolgende geharrewar in de handen van Deelkens.
49' Belic pareert loeier van Zelenka met de arm. De bal huppelt naast.
54' Belic pakt schuiver van Lammens in twee tijden.
59' Belic gaat onder voorzet van Zelenka door. Machiels kopt de bal aan de tweede paal binnen (1-0).
73' Schot van Fiers gaat naast.
75' Pegel van Mbonabucya strandt in het zijnet.

Scheidsrechter: Michel Piraux.
Toeschouwers: 3.500.
WESTERLO: Deelkens, Schaessens, Dauwen (60' Willemsen), Machiels, Delen, Lammens (60' De Coninck), Janssens, Ba, Zelenka, Boeka-Lisasi, Mitrovic (76' Rodic).
SINT-TRUIDEN: Belic, Delorge, Hayen, Van Oekelen, Lenglois, Isaias (79' Aerts), Vrancken, Verjans, Meert (64' Teppers), Mbonabucya, Fiers.
Doelpunten: 59' Machiels 1-0.
Gele kaarten: Vrancken (fout).

.

Nu in het nieuws