Mario De Clercq: "Ontgoocheld maar tevreden"

Print
TABOR - Geen derde wereldtitel voor Mario De Clercq. Hij rijdt vanaf volgende week weer in de nationale trui. Tot een halve kilometer van het einde hoopte hij nochtans dat het weer raak zou zijn. "Net toen ik voor de laatste trap van de fiets sprong, gleed ik even weg. Ik zat in het spoor van Erwin en had nog 200 meter vals plat om hem voor de laatste bocht voorbij te geraken. Want ook ik wilde winnen, het was echt ieder voor zich. Maar die ene schuiver was fataal."
"Gelukkig had ik de reflex om me meteen naar de buitenkant te draaien, zodat Dlask gehinderd werd en Vervecken de ruimte in was. Ja, ik hield de Tsjech bewust op. Niet omdat het om Erwin ging en ik wat wilde goedmaken voor wat twee jaar geleden in Poprad gebeurde. Ik zou dit voor elke andere Belg ook gedaan hebben, na zo'n wedstrijd moest gewoon iemand van ons winnen. En ik was toch kansloos. Om dat laatste ben ik ongoocheld, om het eerste ben ik tevreden."

"Kansloos scheen ik kort na de start ook. Arnould viel en ik stond stil. Maar aan de manier waarop ik terugkwam, voelde ik dat ik superbenen had. Even super als onze ploeg was. Na al wat de laatste jaren gebeurde, moesten we ditmaal aan één zeel trekken. Om beurt aanvallen, elkaar niet bekampen. Er waren correcte afspraken en die zijn correct uitgevoerd. Zoals ik de dag na het nationaal kampioenschap al had gevraagd."
Nu in het nieuws