Liquigas: Giro is grootste objectief

Print
MILAAN - In Milaan werd zaterdag de Italiaanse wielerformatie Liquigas voorgesteld. Eindwinst in de Giro vormt voor de ploeg in 2001 het grootste objectief. De Oekraïner Sergueï Honchar en de Italiaan Davide Rebellin zijn de blikvangers van het team.
De 29-jarige Rebellin wordt de kopman voor de eendagswedstrijden, Honchar, de wereldkampioen tijdrijden, mikt naar de eindzege in de etappewedstrijden, met dan heel in het bijzonder de Giro. Rebellin wil zijn frustrende seizoen van vorig jaar snel vergeten. De Italiaan finishte maar liefst 9 maal als tweede. "Ik hoop dit jaar meer geluk te hebben. Ik mik minstens op een zege in een Wereldbeker-wedstrijd. Ik droom van Milaan-Sanremo", aldus Rebellin.

De 30-jarige Honchar zet dit jaar alles op de Giro. "Ik heb deze winter vooral op het klimmen getraind. Ik wil mijn achterstand op die mannen goedmaken, want zij verschijnen sowieso als favoriet aan de start. Ik wil absoluut beter doen dan mijn 5de plaats in 1997", benadrukt de Oekraïner.

"Wij willen in de top-10 van het UCI-klassement blijven", verklaarde de directeur-generaal van de ploeg, Paolo Del Lago. Liquigas eindigde in 2000 op een 9de plaats in de Wereldbeker voor ploegen.

De Liquigas-formatie:
Stefano Cattai (Ita), Daniele Contrini (Ita), Fausto Dotti (Ita), Cristiano Frattini (Ita), Sergueï Honchar (Oek), Fabio Marchesin (Ita), Mirko Marini (Ita), Giancarlo Raimondi (Ita), Ellis Rastelli (Ita), Davide Rebellin (Ita), Cristian Salvato (Ita), Gorazd Stangelj (Slo), Dennis Zannette (Ita), Marco Zanotti (Ita)

Nieuwkomers:
Gianni Faresin (Ita), Fabio Malberti (Ita), Davide Scalmana (Ita)

Neoprofs:
Paolo Bono (Ita), Ramon Bianchi (Ita)
Nu in het nieuws