Veldrijden: Sven Nys topfavoriet WB Zeddam

ZEDDAM - Zondag wordt in de bossen van Zeddam de vijfde van zes proeven voor de Wereldbeker veldrijden afgewerkt.
Richard Groenendaal verdedigt in Zeddam zijn leidersplaats in de stand om de wereldbeker. De wereldkampioen telt in de tussenstand een voorsprong van 32 punten op onze landgenoot Bart Wellens. Erwin Vervecken en de anderen staan al 55 punten of meer in het krijt en vermits er na Zeddam nog maximum 60 punten te verdienen zijn kan alleen Wellens Groenendaal nog echt bedreigen.

Duel Groenendaal-Wellens dus in Zeddam. De twee kampten de voorbije wedstrijden met ongemakken allerhande. "Die moeilijke periode behoort gelukkig tot het verleden", vertelt wereldkampioen Groenendaal. "De voorbije week heb ik goed kunnen rusten en krachten kunnen opslaan. Dat was nodig ook. Want mijn positie in de Wereldbeker mag er dan riant uitzien, gerust ben ik er toch niet in. Al goed dat Bart Wellens ook gas heeft moeten terugnemen."

Bart Wellens gaat resoluut voor de overwinning in de vijfde wereldbekerwedstrijd. "Het is niet omdat ik mijn trainingsritme heb moeten terugschroeven dat ik plots niet meer vooruit zou geraken. Zondag zou ik al de vruchten moeten plukken van een kalmere week. Ik ga naar Zeddam om een sterke wedstrijd te rijden en om te kampen voor de overwinning als dat kan."

Toch zijn Groenendaal en Wellens op basis van hun laatste wedstrijden niet de echte favorieten voor Zeddam. De topfavoriet is Sven Nys. Na drie overwinningen op rij in Loenhout, Diegem en Baal vertelden kenners als ex-wereldkampioenen Roland Liboton en Danny De Bie het al: deze Nys is voor de rest van het seizoen niet meer te kloppen.

Nu in het nieuws