Formule 1: Australische zakenman koopt Minardi

Print
LONDEN - De Australische zakenman Paul Stoddart heeft de Italiaanse renstal Minardi gekocht. Hiermee is het seizoen voor het noodlijdende team gered. Stoddart is een Grand Prix-fan. Zijn luchtvaartbedrijf sponsorde het afgelopen seizoen het Formule 3000-team van Arrows.
Stoddart liet vorig week al weten Minardi te willen kopen. De deal is na een vertraging toch rondgekomen. Er werden geen mededelingen over de bedragen gedaan. Minardi zal voor komend seizoen de auto uitrusten met de Europese V10 motor. Het team wil op korte termijn de rijders bekendmaken. Minardi zag afgelopen jaar geen kans punten te halen met de Spanjaard Marc Gene en de Argentijn Gaston Mazzacane, en verloor de hoofdsponsor.

Marc Gene is nu testpiloot bij williams en Mazzacane trok naar Porst. Als nieuwe piloot wordt de naam van de Spanjaard Fernando Alonso genoemd.

Het Italiaanse team werd in 1979 door Giancarlo Minardi opgericht en reed zijn eerste grote prijs in 1985 in Brazilië. Een eerste overname volgde in 1996, toen de Italiaan Flavio briatore een meerderheid van de aandelen kocht. De vroegere eigenaar van Benneton verkocht de renstal een jaar later op zijn beurt door aan Gabriele Rum, ex-baas van het Fondmetalteam. Nu is Minardi dus eigendom van Paul Stoddart.

1991 was toen nu het Beste seizoen voor minardi met zes punten en een tiende plaats in het WK voor constructeurs.

.

Nu in het nieuws