Arts leidt Aalst naar stuntzege tegen Moeskroen

Print
AALST - Georges Arts, de centrale verdediger van Eendracht Aalst, had een belangrijk aandeel in de thuiszege tegen Moeskroen. De rijzige verdediger was een rots in de branding en neutraliseerde bovendien topschutter Jestrovic.
"Ik had nog iets goed te maken uit de heenronde", reageerde de Aalsterse uitblinker. "Door een mistasten van mij zette ik Moeskroen toen op weg naar de zege. Ik had vooraf gezworen dat ik mij daarvoor zou wreken. Jestrovic mocht niet scoren. En zo geschiedde. Dit is uiteraard niet alleen mijn verdienste. Ieder van ons heeft vandaag op zijn manier zijn steentje bijgedragen. Iedereen loopt zich voor iedereen de naad uit het lijf. Als er iemand ergens een steekje laten vallen trachten we die meteen op te rapen. We trekken met z'n allen aan hetzelfde zeel en dat werpt zijn vruchten af. We gaven nauwelijks een kansje weg vandaag en dat tegen een ploeg als Moeskroen die toch Europees voetbal ambieert."

"Met 6 op 9 uit de jongste 3 partijen hebben we een schitterende zaak gedaan in het teken van het behoud. De rechtstreekse confrontaties thuis tegen Mechelen en Harelbeke zullen waarschijnlijk beslissend worden. Het voordeel is dat wij momenteel 8 punten meer tellen dan Mechelen. Zij moeten hier komen winnen en dat zal voor hun een grote druk te weeg brengen. Aan ons om daarvan te profiteren. We zullen vanavond een 'Koninkje' meer drinken op onze winst, maar vanaf maandag zullen we weer hard werken naar de wedstrijd tegen Lokeren toe. We mogen zeker niet de fout maken van de teugels te vieren."

Opmerkelijk is dat Georges Arts na een lange inactiviteit vlot meedraait. Het is net of hij is nooit weggeweest uit het elftal. "Dat heb ik te danken aan het keihard werken met mijn kinesist Peter Bauwens. Ik trainde dagelijks 2,5 uur. Om kleine spierblessures te voorkomen, werden de buikspieren en de dijspieren goed stevig gehouden. Aan hem had ik bovendien op mentaal vlak een enorme steun. In een periode dat je er alleen voor staat, is dat van goudwaarde. Ik kan je verzekeren dat hij mij meermaals moeten oppeppen heeft. Vooral na die verkeerde diagnose die de artsen stelden. In het ASZ dacht men dat het om een scheurtje in de enkelband ging, terwijl het om een verschoven pees en een zware ontsteking ging. Hierdoor ging er veel tijd verloren. Maar genoeg daarover. Nu loopt alles naar wens en dat telt."
Nu in het nieuws