Costantin ontketent oorlog na live-uitzending

Print
BRUGGE - Ex-scheidsrechter Alphonse Costantin heeft een nieuwe oorlog ontketend in voetballand. Omdat Canal+ tegen de afspraken in Club Brugge-Standard live uitzond, schoot hij met scherp op de bond, de Profliga en Club Brugge.
Bijna had Club - Standard zondagmiddag niet plaatsgevonden. Toen Standard-manager Costantin merkte dat Canal+ live zou gaan, dreigde hij ermee de ploeg meteen op de bus te zetten. "Uit respect voor onze supporters deed ik dat niet", riep Costantin na de match. "Club Brugge heeft de bondsregels overtreden door de uitzending te laten plaatsvinden. Toen wij Anderlecht ontvingen, hebben we wel om 13 uur gespeeld. Ik wik mijn woorden, maar behandelt de Bond clubs uit het noorden en het zuiden van het land op een andere manier? Voorzitter D'Hooghe heeft me gezegd dat hij de bond altijd correct heeft geleid en dat er géén live-uitzending zou zijn. Waar is de eerlijkheid van de bond? Voor Standard - Anderlecht dreigde de liga met een boete van 2 miljoen frank als we niet om 13 uur zouden spelen. Is er uniformiteit bij de liga? Morgen (maandag, nvdr) geven we een belangrijke persconferentie".

Mogelijk kondigt Standard (opnieuw) zijn vertrek uit de Profliga aan. Profliga-directeur Philips: "Costantin kent het reglement toch? Wie geen lid is van de liga, krijgt geen licentie en kan niet aan de volgende competitie deelnemen. Wij behandelen Brugge op dezelfde manier. Als we het bewijs vinden dat Club er niet alles aan gedaan heeft om de match om 13 uur te laten plaatsvinden, beraadt ons bestuur zich over een boete van 2 miljoen frank voor Club".

Club Brugge legt dat dreigement naast zich neer. "Er kan van een boete geen sprake zijn", zegt secretaris Denolf. "Voor het seizoen stonden de datum en het uur van deze match al vast. Ons valt niks te verwijten. En Costantin? Die is niet goed, zeker? Moest ik de kabels van Canal+ doorsnijden of de boel afbreken? We hebben geen toestemming gegeven voor een live-uitzending. We gaan de zender laten weten dat wij niet instaan voor de gevolgen."

Costantin krijgt er ook van de bond van langs. Secretaris-generaal Alain Courtois: "Belachelijk, wat hij zegt over onze partijdigheid. We hebben 3 officiële brieven gestuurd waarin we de uitzending verboden. Ik ga reageren bij Canal+."
Nu in het nieuws