Jonas De Roeck: "Dit is ontoelaatbaar"

HARELBEKE -

Antwerp ging op het veld van degradatiekandidaat Harelbeke met de billen bloot. De Great Old speelde zijn zwakste wedstrijd van het seizoen en moet met deze instelling opletten dat de vruchten van de prima heenronde niet op het spel worden gezet. Voor je het weet, is Antwerp weer zelf degradatiekandidaat.

Jan Van Craen

De nederlaag zat Jonas De Roeck bijzonder hoog. "Voor de supporters was dit het ergste", zei de middenvelder na afloop. "Zij zijn helemaal naar Harelbeke gekomen om ons zo te zien stuntelen. Ik heb zin om die trouwe supporters hun inkomticket terug te betalen."

Dat de verplaatsing naar Harelbeke geen geschenk zou zijn voor Antwerp, bewezen de cijfers voor de wedstrijd. Sinds de winterstop en na het aantreden van het duo Alisic-Zeise waait er duidelijk een nieuwe wind door het Forestierstadion. Zes op zes na nieuwjaar en nog geen enkel tegendoelpunt na de 60 stuks van voor de winterstop. Het was niet Antwerp dat de Ratten zondag het eerste puntenverlies en tegendoelpunt zou aansmeren. Met een goal 5 minuten voor de rust en een tweede treffer 20 minuten voor tijd, hield Harelbeke volkomen logisch de 3 punten thuis.

Antwerp liet het vooral in de eerste helft compleet afweten en slaagde er na de rust niet in het geschonden blazoen een beetje op te poetsen. "Dit was de zwakste match van het seizoen", aldus De Roeck. "In de eerste helft was er geen inzet en speelde iedereen kilometers van zijn man. Dan is het normaal dat je de boot ingaat. Hoe het komt? Ik weet het niet, we kwamen gewoon niet vooruit, de bal circuleerde niet en de duels werden verloren. Harelbeke kreeg ruimte en daar hebben ze dankbaar gebruik van gemaakt. Hun overwinning is volkomen verdiend."

De spitsen Goots en Seol kwamen nauwelijks in het stuk voor en konden niet één keer in stelling worden gebracht. Vooral Seol presteert de laatste weken bijzonder zwak. De Koreaan is slechts een schim van de sterke spits die de eerste weken na zijn aankomst op Antwerp zo veelbelovend uitpakte. In duels laat hij zich al te simpel wegzetten, kopduels verliest hij en met een mannetje in de rug springen de ballen enkele meters van de voet. Nu, dat mag niet alleen Seol verweten worden. Het waren zondagmiddag verschijnselen waaraan zowat elke Antwerp-speler ten prooi viel. "Misschien gaan sommigen het onbewust rustiger aandoen omdat we de eerste ronde 23 punten hebben gehaald en op dat moment zo goed als gered waren", probeert De Roeck alsnog een verklaring te zoeken. "Dat is echter ontoelaatbaar. We zijn nog niet gered, ook niet met 23 punten. Denken dat het gebeurd is, zou van een totaal verkeerde instelling getuigen. We moeten terugvechten op het veld. Liefst al volgende vrijdag op Anderlecht. Het is misschien een slecht moment om daar te gaan spelen, maar anderzijds hebben we er niks te verliezen en kunnen we daar bewijzen dat we in moeilijke omstandigheden toch een vuist kunnen maken."

Nu in het nieuws