Gert Verheyen: "Wij hadden 6 punten voor"

Print
BRUGGE - Het zit Club Brugge niet mee dit jaar. Na de 2-2 tegen Moeskroen en in Lokeren, kwam het ook tegen een tienkoppig Standard niet verder dan een gelijkspel. Drie op negen en dus 3 punten achterstand op rivaal Anderlecht. "Ach, wij hadden wel 6 punten voor op Anderlecht", zegt Verheyen. "Deze kloof is niet onoverbrugbaar."
Standard had zijn gelijkspel niet eens gestolen. Een uur lang bleef het met 10 man (de rode kaart voor Goossens was fel overdreven) een inspiratieloos Club Brugge prikken uitdelen. Michel Preud'homme weigerde een muur op te stellen en kreeg gelijk: hij behaalde zijn eerste groot succes als trainer. Hij heeft Standard wel degelijk op het juiste pad gekregen.

Club lijkt in een dalletje. Net als tegen Moeskroen gaf het tegen 10 man thuis een voorsprong uit handen. Geen enkele hoekschop kon het in 90 minuten versieren. "We liepen te veel met de bal en gaven verschrikkelijk slechte voorzetten", baalde Trond Sollied, de trainer van Club. "Eén cross was wel goed, het was meteen goal. De redenen van het ontgoochelende resultaat? Wie met 10 speelt, weet dat hij veel meer moet geven. En de stress speelde ook mee, zeker toen Standard gelijkmaakte."

Kapitein Gert Verheyen, na een weekje in de lappenmand opnieuw paraat, was het niet eens met de mening van zijn trainer. "Ik heb hier in de kleedkamer niemand gezien op de rand van een depressie", zei hij. "Kijk zelf maar eens rond. Nee, we hebben alles gegeven wat we hadden, net als voor nieuwjaar. Alleen moet je soms aanvaarden dat de tegenstander ook een begenadigd moment heeft. Jestrovic was zo iemand bij Moeskroen, Lukunku had dat nu. Onze tegenstander staat daar ook maar niet te staan. Ik heb niet het gevoel dat we aan het twijfelen gaan. We spelen niet zo veel slechter als eind vorig jaar. Toen behaalden we zeges, maar dat gebeurde niet met fantastisch voetbal. Dat wordt vaak vergeten. We hebben ondanks onze 16 zeges bijna nooit de tegenstander van het veld gespeeld. Het enige verschil is dat we nu op moeilijk bespeelbare velden voetballen. We creëren wat minder kansen en geven iets meer weg."

Intussen loopt Anderlecht weer 2 punten uit. "Dat is geen ramp. Ik blijf ons 50 procent kansen geven op de titel, al moeten we dan wel dringend beginnen te winnen. Ons programma is nu iets makkelijker. De Champions League heeft Anderlecht geen punten gekost, maar nu zijn ze verder in het seizoen. En dan nog. Eindigen we tweede met 2 nederlagen en 4 gelijke spelen, dan hebben we toch een fantastisch seizoen gespeeld, zeker?"
Nu in het nieuws