De Jong (KVM): "We liepen rond als blinden"

Print
MECHELEN - KV Mechelen zette voor eigen volk een vernederende partij neer. Malinwa moet dringend de zaken anders gaan aanpakken wil het nog het degradatiespook ontlopen. Tegen Lokeren was het falen over heel de lijn. KV kreeg amper een combinatie in elkaar geknutseld. "Er was veel onduidelijkheid", zei Dave De Jong.
Voor zijn eerste opdracht wijzigde trainer Barry Hulhoff niet veel aan de ploeg. De verdediging die op Moeskroen speelde, stond ook tegen Lokeren op het veld. Op het middenveld moest Geert Thijs - op Moeskroen de vervanger van de geblesseerde Camus - de plaats ruimen voor Camara die pas was teruggekeerd van de Afrika Cup. Vooraan op links werd Ribus vervangen door de jonge Van de Ven. Vooral dat zette bij de KV-supporters kwaad bloed en al vlug klok de naam van Ribus door het stadion. Barry Hulshoff deed geen ingreep en dat kwam omdat Ribus bij de laatste training geblesseerd werd. Hij zat wel op de bank, maar dat was om een beetje zand in de ogen van de Lokerse trainer Georges Leekens te strooien.

Tegen Lokeren zat Malinwa nooit in de wedstrijd. Het leek wel of iedereen met een ei in de broek liep. Bij de rust stond het 0-3 en dat was hetzelfde scenario als tegen AA Gent. Toen kwam KV nog terug, maar nu voelde je dat een nieuwe stunt uitgesloten was. "Het gebeurt niet zo dikwijls dat je twee keer op rij een 0-3 achterstand kan ophalen", zei Dave De Jong achteraf. "Onze tegenstrever speelde sterk. Je ziet dat Lokeren een heel stuk verder staat dan wij. Je denkt van het goed te doen en dan loopt het helemaal fout. Wilskracht blijkt op dit moment niet voldoende te zijn. Wij waren bang en op momenten liepen wij als blinden rond. Misschien heeft het ook te maken met de week die wij achter de rug hebben. Door de trainerswissel veranderde niet zoveel, maar je bent met een ander systeem bezig. Dat speelt ook een beetje in het hoofd en dat zorgde misschien voor een beetje onduidelijkheid. Anderzijds hebben wij heel de week goed getraind en de groep heeft goed gepraat. Dan denk je: we zijn er klaar voor en we gaan tegen Lokeren er stevig tegenaan. Met De Graafschap speelde ik ooit tegen de degradatie. Er was een trainerswissel en onder de nieuwe coach verloren wij onze eerste twee wedstrijden. Nadien zette wij een mooie reeks neer met onderandere winst tegen PSV en konden ons hierdoor redden." Er is dus nog hoop voor de Mechelse club.
Nu in het nieuws