Van Meir: "Lierse mist intellect en balvastheid"

BEVEREN -

Nul op zes, twee keer een 1-0 voorsprong uit handen gegeven en zaterdagavond op Beveren alweer op karakter

gepakt

: Lierse blijft op de sukkel. Alleen de bijna 33-jarige Eric Van Meir lijkt aan een heropstanding toe. De aanvoerder verdedigde sterk en scoorde alweer. Van Meir groeit, met het oog op de nakende interland tegen San Marino, net op tijd naar zijn beste vorm toe. "Was bondscoach Waseige aanwezig? Mmmm." Woorden had Van Meir niet nodig om zijn ambities te uiten.

Luk De Ranter

Zelf gescoord maar weer geen punten voor Lierse: daar kan de aanvoerder niet tevreden mee zijn.

Van Meir:

"In de heenwedstrijd hebben we Beveren compleet zoek gespeeld. Nu verliezen we van dezelfde tegenstander. Het is onbegrijpelijk. We werden op karakter gepakt. Elke speler moet maar voor zichzelf uitmaken wat er fout ging."

Zelf mag je niet echt klagen. Je speelde een goede wedstrijd.

"Vorige week ging het ook al goed. Sinds het gesprek dat ik had met het bestuur, gaan mijn prestaties in stijgende lijn. Ik doe ook wat ze me gevraagd hebben, ik neem verantwoordelijkheid, probeer de groep op sleeptouw te nemen, maar het is moeilijk om uit die negatieve spiraal weg te komen. Wat me persoonlijk tevreden stemt, is dat ik tegen een snelle spits als Torken zelden of nooit in de problemen kwam. Eén keer kon hij op doel schieten, geloof ik."

Net als vorige week kon Lierse de 1-0 voorsprong niet in winst omzetten.

"Lierse mist intellect en balvastheid. Er is nooit rust in de ploeg. Dat gekoppeld aan gemiste kansen en defensieve foutjes, zorgt ervoor dat we te veel wedstrijden verliezen. Erg, want ik haat verliezen."

Het seizoen voor Lierse lijkt gedaan. Kun je je nog motiveren voor de resterende wedstrijden?

"Probleemloos. We willen nog zoveel mogelijk matchen winnen. Bovendien speel ik voor een contractverlenging en mijn plaats in de nationale ploeg. Mijn contract loopt eind volgend seizoen af. Ik zou daar nog graag een jaartje Lierse extra aanplakken en doorgaan tot mijn 35ste. Ik wil het bestuur ervan overtuigen dat ik nog lang niet versleten ben. Ook die stek in de nationale ploeg wil ik niet zomaar direct weer inleveren. Ik heb 6 jaar moeten vechten om in de ploeg te geraken, hé. Wie de libero-post bij de Rode Duivels wil, zal over mijn lijk moeten. Ach, ik heb de zaken weer helemaal op een rijtje. Door privéproblemen kende ik een mindere periode. Nu heb ik een nieuwe vriendin. Kris steunt me enorm, ze kan ook goed overweg met de kinderen. Ik heb weer meer rust gevonden. Dat komt mijn prestaties ten goede."