Gunther Schepens: "Mijn mooiste doelpunt ooit"

Print
SINT-TRUIDEN - Gunther Schepens heeft de smaak van voetbalverkiezingen te pakken. Amper 3 dagen nadat hij uitgeroepen werd tot de gouden stud onder de Belgische profvoetballers solliciteerde hij naar de prijs van het mooiste doelpunt. Na amper 60 seconden lobde hij enig mooi over Belic binnen.
Jammer voor zijn ploeg, maar veel meer positiefs viel er zaterdag over AA Gent niet te melden. Het pakte op een diefje de 3 punten mee uit Sint-Truiden nadat het vooral in de tweede helft nog nauwelijks over de middellijn geraakte. "Wat telt, is dat we 3 punten hebben", onderstreept Schepens het realisme dat de hedendaagse voetballers kenmerkt. "Ik win liever 3 punten op deze manier dan in Mechelen een gelijkmaker toe te staan in blessuretijd nadat we één helft droomvoetbal opdisten. Op dit veld is het trouwens niet simpel om goed te voetballen. Maar we moeten toegeven dat we niet goed uit de verf komen tegen ploegen als Sint-Truiden, die zelf ook niet voetballen maar gewoon die bal naar voor gooien en ons op kracht tegen ons doel duwen. Wij zijn er ons ook van bewust dat we hier enkel die 3 punten pakken omdat Cipi als een wereldvoetballer speelde en Herpoel met een wereldsave uitpakt op dat schot van Voets", vergat Schepens even zijn eigen doelpunt.

Toch kwam hij op zijn doelpunt terug. "Toegegeven, dit is wellicht het mooiste dat ik ooit scoorde. En het was een belangrijk doelpunt ook. En we doen weer een goede zaak voor Europees voetbal. Maar we zullen inderdaad iets moeten doen aan dat wegzakken in wedstrijden zoals we nu al een viertal keer meemaakten."

Ook voorzitter De Witte realiseerde zich dat het niet goed was. "Heel slecht zelfs, en het is al de 3de of de 4de keer dat we met zo'n prestatie uitpakken", legde hij de vinger op de wonde. "Maar we blijven ongeslagen onder Rémy en we gaan met 3 punten naar huis. Dat is wat overeind zal blijven van deze wedstrijd," ontweek de voorzitter vragen naar het waarom van de toch wel heel zwakke prestatie.

Opmerkelijk is dat sinds de Fransman - die zaterdag overigens de pers ontweek - het roer in handen heeft, de spelersgroep dikwijls vrij krijgt op maandag. Rémy verblijft immers in een Gents hotel en vertrekt na de zaterdagwedstrijd naar zijn gezin in Noord-Frankrijk om pas weer present te geven ter gelegenheid van de dinsdagtraining.
Nu in het nieuws