Van Zundert nu al kandidaat 'mooiste goal 2001'

Print
ANTWERPEN - Met twee onwaarschijnlijke doelpunten heeft Germinal Beerschot zaterdag afstand genomen van hekkensluiter La Louvière. Eerst belandde een pegel van Bart Van Zundert vanop ruim 30 meter snoeihard in de kruising. Vervolgens zag Severeyns zijn schot vanop zo'n 45 meter langzaam in doel hobbelen. Meteen blijft Germinal Beerschot oprukken in de rangschikking. Van Zundert: "En zeggen dat ik vlak voor mijn doelpunt nog wilde vragen om vervangen te worden."
Dat Marc Degryse woensdag in de bloemen werd gezet als maker van het mooiste doelpunt in 2000, heeft zijn ploegmaats blijkbaar geïnspireerd. Zeldzaam mooi was de goal van Bart Van Zundert, halfweg de tweede helft. "Ik ben er zelf niet goed van", wist de jonge verdediger een uur na de wedstrijd nog steeds geen blijf met zijn blijdschap. "Dit is mijn mooiste doelpunt ooit. Alles zat me mee. De afstand was ideaal, de bal botste goed en in een fractie van een seconde besliste ik mijn voet ertegen te zetten. Wat doet die nu?, hoorde ik mijn ploegmaats al denken. Wie trapt er nu van zover? Maar ik had er meteen vertrouwen in. Ik voelde de bal lekker vertrekken. Ik trap trouwens wel vaker van ver naar doel. Bij de invallers heb ik vorig seizoen een identiek doelpunt gemaakt - alleen het gevoel nadien was helemaal anders. Noem het één van mijn sterkere punten. Op training vliegen ze er soms ook verrassend vlot in. Waarom zou ik het dan niet tijdens de wedstrijd proberen? Eerder dit seizoen, tegen Genk, was het mij ook al gelukt. Toen ging hij door het pak binnen."

Zaterdagavond tekende Van Zundert voor de 2-0. Een bevrijdend doelpunt, want nadat Dhont Germinal Beerschot in de eerste helft op voorsprong had gebracht, had de ploeg van Van der Elst zich vooral laten opmerken door het groot aantal gemiste kansen. Van Zundert: "Bij de rust had de wedstrijd al beslist moeten zijn. We combineerden goed én we creëerden de beste kansen. Alleen wilde dat tweede doelpunt maar niet vallen. Tegen La Louvière, dat duidelijk blij was met een punt, weet je vooraf dat je het dan moeilijk krijgt. Dat bleek ook. Ikzelf zat na rust evenmin goed in de wedstrijd. Tot ik scoorde. Nadien liep ik op wolkjes, was ik blij dat de oudere ploegmaats me een paar keer op het hart drukten om niet te gaan zweven."

Het wonderjaar van de 20-jarige Bart Van Zundert blijft dus duren. Van onbekende invaller tot basisspeler: het jeugdproduct van Germinal Ekeren kan er zelf niet bij. "Bovendien gaat het ook met de ploeg steeds beter. Met 10 op 12 in de terugronde mogen we weer naar boven kijken. De trainer heeft altijd gezegd dat die 6de, 7de plaats binnen onze mogelijkheden lag. Stilaan krijgt hij gelijk."

Toch kwam Germinal Beerschot in de slotfase nog even in problemen. Toen Herreman er met een owngoal 2-1 van maakte, sloop er zowaar nog onrust in de ploeg. Totdat Cisse Severeyns op zijn eigen onnavolgbare wijze de wedstrijd besliste. "Cisse trapte van in de middencirkel de bal voorbij de ver uitgekomen Xhardez", genoot Van Zundert nog na. "We stonden er allemaal naar te kijken. Gaat hij erin of gaat hij er niet in?" Hij ging erin. De 3de thuiszege in de terugronde was een feit.
Nu in het nieuws