Lambert Smid: "29 punten is niet ons eindstation"

Print
BEVEREN - Beveren blijft het bijzonder goed doen. Na de overwinning tegen Lierse staan de Waaslanders slechts 2 punten achter hun tegenstander van dit weekend. En dat ondanks de moeilijke financiële situatie van de club, die het werken er toch niet makkelijker op maakt.
Het was al van het seizoen 1997-1998 geleden dat Beveren thuis nog eens kon winnen van Lierse. Om aan te knopen met die laatste overwinning moesten de Waaslanders een beroep doen op oudgediende Lambert Smid. Na een slappe eerste helft nam hij in de tweede periode zijn ploeg op sleeptouw naar de overwinning tegen een mak Lierse. De Tsjech tekende zelf voor de gelijkmaker en Werry Sels maakte de Lierenaars helemaal af.

"We begonnen niet goed aan de wedstrijd", stelde Lambert Smid. "Vooral de eerste 20 minuten hadden we het lastig om Lierse op te vangen. We hadden gedacht dat Lierse zou opteren voor één diepe spits maar het waren er twee. Het duurde dan ook een tijdje vooraleer we daar op ingesteld waren. En je zag dan ook, ondanks het doelpunt van Van Meir, dat we nog voor de rust de bovenhand namen. In de tweede helft heb ik de ploeg dan op sleeptouw genomen en Kristof Imschoot is dan wat dieper gaan spelen. Die tactiek wierp bijna onmiddellijk zijn vruchten af toen Imschoot mij de gelijkmaker op een presenteerblaadje aanbood. Daarna stoomden we onverminderd door met de winnende treffer van Sels tot gevolg na alweer een assist van Imschoot."

Ondanks zijn eigen knappe prestatie blijft de Tsjech nederig onder alle lof. "We hebben de wedstrijd gewonnen door de inzet van Imschoot", wimpelt Smid alle eer af. "Bovendien mogen we ook Jurgen Cavens bedanken. Hij miste enkele open kansen. Had hij in zijn dagje geweest, dan hadden we hier miscchien niets te vieren. Maar al bij al moet je onze overwinning verdiend noemen. Wij toonden meer karakter en lieten de kopjes niet hangen toen Van Meir Lierse op voorsprong schoot. Integendeel zelfs. We waren vastbesloten om die treffer weg te vegen."

Volgend weekend wacht de Waaslanders een tripje naar Genk. Smid heeft er een goed oog in. "We hebben daar niets te verliezen en wie weet kunnen we wel profiteren van de pandoering die ze dit weekend gekregen hebben op Westerlo", besloot Smid.
Nu in het nieuws