Meeuws: "Druk en onrust worden weer groter"

Print
BEVEREN - 11 op 15 had Lierse zich van de eerste 5 wedstrijden na de winterstop voorgesteld. Na 3 matchen verzamelde geel-zwart een schamele 3 op 9. Zaterdag op Beveren ging het opnieuw fout. 0-1 werd 2-1, net als vorige week tegen Westerlo. Meeuws en de zijnen waren meteen nog maar eens een illusie armer. "De druk en de onrust worden na deze nederlaag alweer wat groter", concludeerde trainer Walter Meeuws erg nuchter.
Moedeloosheid werd Meeuws de voorbije week verweten. Zaterdagavond toonde de trainer van Lierse zich bijzonder strijdvaardig. "Ik ben absoluut niet van plan de handdoek in de ring te gooien", zei Meeuws. "Ik wil samen met de spelers knokken en de uitdaging aangaan de volgende weken beter te doen. De jongens bewezen trouwens tijdens de wedstrijd dat ze zich niet bij de situatie willen neerleggen. Ik kan hen zeker geen gebrek aan inzet en goede wil verwijten."

Lierse was in hetzelfde bedje ziek: kansen werden gemist, defensieve foutjes gemaakt en afgestraft.
Meeuws: "Het verhaal werd dit seizoen al te veel verteld. Ook nu weer. Van de kansen die wij kregen, moest Cavens er minstens één benutten. Het gebeurde niet. Onze fouten moesten we cash betalen. Oké, we verliezen, maar we hadden recht op minstens een punt."

Zou Lierse al blij geweest zijn met een punt op Beveren?
"Gezien de wedstrijdevolutie wel. We kwamen wel naar de Freethiel voor de volle pot. Lierse speelt altijd om te winnen."

Word je niet moedeloos van de steeds maar terugkerende fouten?
"Ik wil één misverstand uit de wereld helpen: ik ben helemaal niet moedeloos. Diegenen die vinden dat ik moedeloos ben, volgden de trainingen niet en weten niet hoe er bij ons wordt gewerkt. Ik ben net zo gedreven als tijdens mijn eerste weken bij Lierse. Als de ploeg verliest, verlies ik ook. We zijn een team, hé."

De druk op uw persoon is na de nederlaag weer groter geworden.
"Deze situatie is niet prettig, maar ik wil de handschoen opnemen. We moeten de komende weken bewijzen dat we onder druk toch voor positieve resultaten kunnen zorgen. Tot op heden lukt het ons te zelden een match naar onze hand te zetten. Wat niet wil zeggen dat we dan maar bij de pakken moeten blijven zitten."

Het missen van honderd-procent-kansen breekt Lierse week na week zuur op.
"Kijk naar wie tegen Westerlo en Beveren voor het doelpunt zorgde. Telkens Van Meir. Van de spitsen heeft Cavens het meest gescoord. Zes stuks. De anderen - Pepa, Spiteri, Vandooren, Huysegems - staan op nul of één. Dat zegt genoeg. Een ploeg als Lierse heeft nood aan een spits die nu al 10 tot 15 keer had gescoord."

Lierse is 8ste, telt amper 2 punten meer dan Beveren. Is het seizoen van Lierse gedaan?
"Begin weer niet, hé. Een seizoen duurt 34 wedstrijden. Ook deze campagne. Er blijven nog 13 matchen te gaan, 39 punten te verdienen. We willen zoveel mogelijk punten behalen. Daarin is onze ambitie vergeleken met het begin van het seizoen niet veranderd."
Nu in het nieuws