Rugby: Frankrijk start met zege

Print
SAINT-DENIS - De Franse rugbyploeg is zondag in het Parijse Stade de France het Zeslandentoernooi met een zege gestart. 'Les Blues' versloegen Schotland met 16-6.
BR>
In de eerste veertig minuten bleken de Fransen niet in staat de Schotse verdediging te ontmantelen. In de tweede periode konden ze het verschil wel maken om zo hun vierde zege op elf wedstrijden afgewerkt in het Stade du France sinds 1998 te behalen.

De eerste periode werd herleid tot een duel tussen aanvallers Christophe Lamaison, voor Frankrijk, en Kenny Logan, voor Schotland. Beiden lukten twee penalty's. Zo bleef de wedstrijd in evenwicht en werd er bij 6-6 gerust.

Bernat-Salles en Comba brachten de Fransen in de tweede periode op voorsprong. Toen de Schotten na de tijdelijke uitsluiting van Martin Leslie met veertien verder moesten, kon Lamaison met een derde penalty de eindcijfers vastleggen.

Voor de tweede westrijd van het Zeslandentoernooi trekt het Franse vijftiental op 17 februari naar Ierland. Die zelfde dag geeft Schotland Wales partij en ontvangt Engeland Italië.

Nu in het nieuws