De nieuwe Channel Zero: de review

De nieuwe Channel Zero: de review

De nieuwe Channel Zero: de review

Print

Toen Channel Zero vorig jaar aankondigde dat 'Black Fuel' (1997) in 2011 eindelijk een opvolger zou krijgen, was er her en der behoorlijk wat scepsis te horen.

Ook al omdat vaste songschrijver Xavier Carion intussen vervangen was door Mikey Doling.

De kleine Amerikaan en zijn drie Belgische kompanen antwoorden nu met een kassei in het gezicht van de twijfelaars. 'Feed 'em With A Brick' is een ijzersterke plaat geworden, die een Channel Zero laat horen dat niet in het verleden leeft maar voluit voor een hedendaags geluid kiest. Single 'Hot Summer' is de rechttoe rechtaan oorwurm die de plaat aftrapt, waarna het met een heerlijk hakkende riff beginnende 'Guns Of Navarone' en het knetterende 'Electric Showdown' volgen. Tweede single 'In The City' zal ongetwijfeld scoren op Studio Brussel, en in 'Capitol Pigs' laat Franky al zijn duivels los, maar het beste houdt Channel Zero voor het laatste, met het afsluitend tweeluik 'War Is Hell' en 'Ocean': twee nummers waarop Franky al zijn vocale kunnen uitgebreid demonstreert. De gouden stem van de Oost-Vlaamse brulboei is altijd al een belangrijke troef van Channel Zero geweest, maar op deze plaat krijgt ze voor het eerst pas echt alle ruimte die ze verdient. Met dank ook aan topproducer Logan Mader, die 'Feed 'em With A Brick' een supergeluid heeft meegegeven.

Channel Zero is back, en hoe. Binnenkort op een festival near you (hé, dat rijmt!).

('Feed 'em With A Brick' ligt vanaf vrijdag in de winkels. Elders op deze site vind je een interview met Franky De Smet-Van Damme en een wedstrijd voor duotickets voor een exclusieve Channel Zero-showcase.)

.

Nu in het nieuws