Review: 'Anthems Of Conquest' van Angeli di Pietra

Tom De Smet

--end[20:1895023]-->

In 2009 was deze site een van de eerste om de aandacht te vestigen op

, het debuutalbum van de folkmetalband Angeli di Pietra (AdP). Nu, twee jaar later, komt dit Antwerpse zestal met een opvolger: 'Anthems Of Conquest'.

Eerste conclusie: AdP als band is gegroeid. Zowat alles aan dit tweede album bevindt zich op een hoger niveau dan op de voorganger: van het artwork tot de composities. Maar vooral ook het geluid, dat voller klinkt, met dank aan Jacob Hansen van de Deense Hansen Studios. Nog opvallend: de stemmen van Sjoera Roggeman (clean vocals) en Guy Van Campenhout (grunts) zijn beter op elkaar afgestemd dan op 'Storm Over Scaldis'. Angeli di Pietra heeft dus duidelijk zijn eigen geluid gevonden. Daarin veel plaats voor muzikaliteit: de nummers klinken epischer dan twee jaar geleden, en er is meer ruimte voor experiment en frivoliteit, wat maakt dat de plaat niet snel gaat vervelen. Hoogtepunten: de meezinger 'Onwards to Asgard' (met een vleugje Opeth voor de liefhebbers), het instrumentale 'Towards New Shores' en het pompende 'Mark Of The Scimitar'.

Opvallend zijn de gastbijdragen van Jacco De Wijs van Conorach en Daniel Mÿhr van Sabaton. Ook Bram Van Cauter van Herfst leverde een bijdrage: hij was verantwoordelijk voor het artwork.

Conclusie: met deze plaat is AdP doorgegroeid naar de bovenste regionen van de Europese folkmetal. De plaat is onder meer te koop in de Metalzone van Antwerpen. 

MEER OVER Metal Maniac