Dansevenement sluit Blauwe Plekken # Drijhoek af

Print
Geel -

Nadat Eric Raeves, Lu Marivoet en Wim Mertens bijna een jaar in de Eikenstraat en Den Drijhoek verbleven, richten ze zich nu tot het centrum van Geel. Voor de feestelijke afsluiting van het project “Blauwe plekken # Den Drijhoek” vindt er tijdens het weekend van 20, 21 en 22 mei een dansevenement in de straten van Geel plaats.

Met deze voorstelling geeft het team van Blauwe Plekken Den Drijhoek terug aan de stad.

Tijdens dit weekend zal er op een aantal locaties in Geel gedanst worden. Deze dansstukken worden in open lucht opgevoerd en bevinden zich tussen Den Drijhoek en het centrum van Geel. Bovendien zijn er naast de choreografieën van Eric Raeves, Lu Marivoet en Wim Mertens ook beeldende werken te zien van Charlotte Alles, Ilke De Vries, Lu Marivoet, Koen Moerenhout en Eric Raeves.

De video-installaties van Ilke De Vries zijn niet alleen tijdens dit weekend te bekijken in zaal Amaryllis en Iris van de bibliotheek, maar zijn langere tijd voor het publiek toegankelijk. De projecties kunnen dagelijks tot 5 juni, tijdens de openingsuren van de bibliotheek, bekeken worden. Ilke De Vries toont interviews met bewoners die de woonblokken op Den Drijhoek dienden te verlaten in combinatie met beelden van de afbraak van woonblok ‘De Eik’. Daarnaast wordt de projectie vertoond van ‘Voetsporen’, een bewegingsstudie die choreografe Lu Marivoet maakte van de bewoners op de site van Den Drijhoek.

Plannetjes van de route kunnen tijdens de voorstellingen verkregen worden op de ontmoetingsplaatsen, namelijk in cultuurcentrum de Werft en in de inkomhal van De Wilg op Den Drijhoek.

Dit gratis evenement zal op de volgende momenten doorgaan: vrijdag 20 en zaterdag 21 mei van 19 tot 22 uur en zondag van 14 tot 17 uur. Voor meer info: Cultuurcentrum de Werft, 014 56 66 66 of info.dewerft@geel.be

www.dewerft.be

Sanne Kennes

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio