1 / 5

Limburgs-Kempisch team zorgt voor verzorging in Ronde van Vlaanderen

Het team van Care’n'Motion maakte vorig jaar al indruk tijdens ‘De Ronde van Vlaanderen’, waar het op zaterdag een sportmassage aanboden aan de wielertoeristen en MTB’s die de aankomst bereikten. Het was dan ook geen wonder dat het Limburgs-Kempense team weer aanwezig was in Denderwindeke om de 250 genodigde van Mobistar een warming-up en een cooling-down te geven.

edgardbronckaers

Bij dageraad vertrok de karavaan van Care’n'Motion richting Denderwindeke, waar het massageteam paraat stond om 7 uur. De genodigden in het Mobistar VIP-dorp kregen een stevig ontbijt aangeboden en kwamen daarna op de massagetafels liggen voor een warming-up vooraleer ze op hun fiets richting parcours vertrokken. Iedereen was goed gezind en vol moed om de kasseien te trotseren, met of zonder voorafgaande training. Het weer was alvast super, de zon scheen. Alle elementen waren aanwezig om er een prachtige dag van te maken.

Eten en drinken

“Voor sommigen is het de eerste keer dat ze ter plaatse kennismaken met het parcours en ze kijken er naar uit om de muur van Geraardsbergen, de Bosberg, enz. te beklimmen. Anderen zijn al een beetje ‘ancien’ en weten wat hen te wachten staat. Als ze passeren langs onze kundige handen zijn ze helemaal klaar om van start te gaan. De warming-up wordt zeker en vast gesmaakt! De benen worden stevig gekneed en tijdens de massage wordt ook het advies gegeven om op tijd te eten en te drinken, iets dat soms nog wel eens vergeten wordt. Dit is belangrijk om verzuring en krampen te vermijden,” vertelt Katy Craeghs van Care’n'Motion

Ambiance

De renners vertrokken na het ontbijt en de massage voor een rit van 75km of 150km (het vertrek voor de 260km was in Brugge). Rond het middaguur kwamen de eerste renners weer terug aan in Denderwindeke. De rit zat erop en iedereen had het naar zijn of haar zin gehad.

De ambiance naast het parcours was om van te smullen. We hoorden van de renners dat er heel wat volk stond te kijken en mede daardoor voelden de wielertoeristen zich even een echte prof! Het volk kwam van overal, ook veel buitenlanders die mee feestten.

Na een verfrissende douche en een warme maaltijd lagen de renners na de rit weer op de massagetafels voor de cooling-down. Het enthousiasme droop eraf. Bij de ene al meer als bij de andere. Zoals gevreesd waren er sportmannen die te kampen hadden met krampen, vooral te wijten aan een slechte of een te korte voorbereiding, want deelnemen aan de Ronde vergt toch enige souplesse. Sommigen hadden rugklachten te wijten aan een slecht afgestelde fiets. Het team verwees hen dan ook graag door naar de fietsstand naast Care’n'Motion waar iedereen een professionele check-up kon krijgen of uitleg waarop er moest gelet worden bij de aankoop van een fiets.

Jong, oud en vrouwen

Katy vertelt enkele massagetafelverhalen: “2 mannen liggen naast elkaar op de massagetafel, een man van 70 en een jonge man van in de 30. De senior nog op en top fit, de junior helemaal door zijn krachten heen. De oudere man lacht ermee en zegt dat hij nog wel zo’n 75km aankan. Hij had ook bewondering voor de vrouwen die meefietsten en zag dat vrouwen het slimmer aanpakten dan de mannen. Terwijl de mannen als een speer de hellingen opreden, fietsten de vrouwen rustig naar boven met als resultaat dat de mannen halverwege naar adem snakten en de vrouwen hen voorbijreden! De senior zag het en vond het goed!

Een andere sportman die uit een lange revalidatie komt na een gebroken knie is fier dat hij terug zijn conditie heeft gevonden. Na zijn motorcrossongeluk zou hij nooit meer op topniveau kunnen presteren maar nu hij met het fietsen terug kan sporten is dat voor hem al een hele verademing. Hij glunderde.

Het enige minpunt was het groot aantal deelnemers waardoor velen gedwongen werden om van de fiets te stappen op de Muur en Bosberg. Hierdoor kon er niet naar boven gefietst worden. Maar als ik hen voorstel om een andere dag terug te komen en opnieuw de route te doen, zeggen ze allemaal ‘ja, dat kan, maar dan heb je die sfeer niet die er vandaag hangt’ en dat is toch waarvoor ze hier zijn. De Ronde is nu eenmaal een feest van het volk en de wielertoeristen kunnen zich vandaag voor 1 dag laten onderdompelen in het feest dat een dag erna zal losbarsten wanneer de allergrootsten over de kasseien razen.”

Op naar 2012

De laatste renners kwamen binnen in de late namiddag, moe maar voldaan. Terwijl hun fietsen door het team van ex-prof Eric Van de Wiele in perfecte staat worden zuiver gemaakt gaan ze rustig van een biertje genieten. De veelal dure fietsen schitterden in het zonlicht en de mannen zagen dat het goed was. Het was een editie om van te snoepen en alle deelnemers vandaag zullen zondag vol spanning voor de buis zitten en hun helden zien passeren. Ook de sportmasseurs keken terug op een geslaagde dag. Zij hadden hun taak volbracht en de renners de hele dag goed verzorgd. “Laten we uitkijken naar volgend jaar, naar een nieuwe editie en weeral een fantastisch evenement!” verwoordt Katy.

www.carenmotion.be/

Edgard Bronckaers

Meer nieuws uit de Kempen

DOEN! in de Kempen

Mobiliteit in de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio