Bio modeshow

Print
Geel -

Bio-katoen is door steeds meer mensen gekend, maar fair trade kleding? Daar kunnen velen zich niets bij voorstellen. “Fair trade heeft nog altijd een alternatief imago”, stelt Nancy De Poorter van fair trade winkel Meer dan Mooi.

“Mensen die onze collectie niet kennen, denken al snel dat dit niets voor hen is, maar wie de collectie eenmaal heeft gezien én gevoeld, verandert snel van gedachte”. Om fair trade kleding bekend te krijgen bij het grote publiek, organiseert Meer dan Mooi twee keer per jaar een fair trade modeshow. Nancy legt nu de hand aan de laatste voorbereidingen van de show, want op zondag 3 april vindt de voorjaars-zomermodeshow plaats. De modellen? Zij zijn alvast verkocht!

Carlien, Christine en de stralende glimlach

Christine en Carlien zijn twee van de zeven Meer dan Mooi-mannequins. Carlien Govarts uit Veerle-Laakdal (rechts op de foto) defileert voor de tweede keer tijdens deze fair trade modeshow. “Eigenlijk ben ik geen echte fair trade of bio-koper”, zegt Carlien, “maar deze kleren zijn gewoon mooi. Als ik aan vriendinnen vertel dat ik meedoe in een bio-modeshow, kijken ze raar op. Mensen denken bij bio vaak nog aan ongeverfde vormeloze t-shirts. Als ik ze dan vertel dat mijn eigen wikkelkleedje ook bio is, krijg ik altijd toffe reacties.” Anders is het bij Christine Van der Auwera uit Tongerlo (op de foto links). “Ik koop alleen maar bio en fair trade”, stelt Christine. “Waarom zou ik milieuvervuilende dingen kopen als het ook anders kan? Ik heb niet elke maand nieuwe kleding nodig, maar deze kleding blijft ook gewoon lang mooi. Sommige stuks heb ik al jaren en ze zijn nog steeds goed. En het voelt zo zacht aan. Ik houd wel van echt vrouwelijke kleding, gelukkig heb ik nu mijn winkeltje gevonden. Ook die haarspelden en oorbellen met echte orchideeën vind ik zo mooi”, glundert Christine, “en er komen steeds nieuwe spulletjes bij. Dit is een gevaarlijk winkeltje”. Christine is trots dat ze in deze modeshow defileert. “Zoiets leek me altijd al leuk om te doen, maar dan wel in een toffe sfeer en bij kleding waar ik achter kan staan. En dat is hier zeker het geval”.

Van kop tot teen

Met leuke kleren alleen ben je er natuurlijk niet. “Ons haar wordt gedaan, we worden professioneel geschminkt, we mogen prachtige schoenen aandoen… We worden echt gesoigneerd”. Voor de kapsels zorgt kapsalon Naturel uit Geel-Winkelomheide. Van shampoo tot haarverf, alles bij deze zaak is op natuurlijke basis. “Zo wordt je haar echt goed verzorgd en krijgt het een natuurlijke glans”, stelt zaakvoerder Cindy Cools. “Deze producten zijn ook veel zachter voor de hoofdhuid zodat je irritaties vermijdt”. Ook de make-up is op natuurlijke basis. Deze wordt verzorgd door schoonheidsinstituut Bellissima uit Paal. “Met de minerale make-up heb je weinig kans op allergische reacties”, weet Linda Graulus. Deze dame heeft 25 jaar ervaring in het vak en is naast schoonheidsspecialiste ook stijl- en kledingadviseuse.  De schoenen van schoenhandel Snoeys uit Westerlo maken het plaatje helemaal af. Nancy van Meer dan Mooi kiest bewust voor schoenen Snoeys: “Hun assortiment is gewoon heel uitgebreid. Ze hebben zoveel verschillende kleuren dat het vaak lukt om schoenen te vinden in exact dezelfde kleur van de kleding. Bovendien gaat hun assortiment van jeugdige schoenen tot comfortschoenen en hebben ze schoenen in alle prijsklassen. Bovendien word je er altijd vakkundig en met de glimlach geholpen.”

Bijna zonder kleren

Nancy heeft er alle vertrouwen in dat de show straks op rolletjes loopt, maar toch ging het bijna fout. 2 weken voor de show bleek de boot die de kleding uit India brengt, een week vertraagd te zijn. “Dat werd wel even heel spannend”, lacht Nancy, “maar creatief denken hoort bij ondernemer zijn. Het is dus allemaal opgelost en… de show zal er zelfs mooier van worden”.

Wil jij er bij zijn? Dan vind je hier alle info op een rijtje:

Waar? Feestzaal Heracles, Boskant 14, Westerlo

Wanneer? Zondag 3 april om 14u30

Tickets? In vvk 5€ (bij Meer dan Mooi, Smallerijt 21, Geel-Zammel), aan de deur 7€

Meer info? info@meerdanmooi.be of 014-541523

Meer nieuws uit de Kempen

Vastgoed

Auto's in de kijker

Jobs in de regio