Megadeth en Slayer in Vorst Nationaal: het verslag

Tom De Smet

--end[20:1844714]-->

 

Onder het motto 'twee van de Big Four is ook niet slecht' trokken we vanavond naar Vorst Nationaal, voor de European Carnage Tour die Megadeth en Slayer ook naar ons land bracht.

Megadeth trok iets over 20u de festiviteiten op gang, met het tweeluik 'Trust' en 'In My Darkest Hour'. Mustaine en de zijnen hadden er duidelijk meer zin in dan negen maanden geleden in de AB. Het spelplezier spatte bij momenten van het podium en de band putte uit haar rijk arsenaal aan klassiekers, zoals 'Sweating Bullets' en 'Symphony Of Destruction'. Enig minpuntje: Dave Mustaine is en blijft als livezanger soms een verschrikking. Bij momenten moesten we zelfs aan Axl Rose denken, wat we liefst zo weinig mogelijk doen (tenzij we een orgasme willen uitstellen). Maar goed: dat kon de pret eigenlijk amper drukken. Trash van de bovenste plank. We kijken uit naar het nieuwe album.

Slayer begon rond 22u aan zijn set. Op zich mag dat al een half mirakel heten, want de band is niet bepaald gespaard van pech de laatste jaren. Eerdere concerten (onder meer in de AB) moesten afgezegd worden omdat zanger-bassist Tom Araya ziek was, en vlak voor de start van deze tournee viel gitarist Jeff Hanneman uit na een spinnenbeet. Gelukkig kon Gary Holt van Exodus hem vervangen, en diende het optreden in Vorst niet geannuleerd te worden. Opener van vanavond was 'World Painted Blood', van het gelijknamige album. Slayer koos voor veel snellere nummers, en trok daarbij een enorme geluidsmuur op. Spijtig genoeg kwam Araya's stem er bij momenten amper bovenuit, waardoor enkele voltreffers ('Americon') afgewisseld werden met minstens evenveel missers ('War Ensemble'). Pas na drie kwartier en de midtempo-klassieker 'Seasons In The Abyss' kwam er verbetering. 'Raining Blood' was - mede dankzij topdrummer Dave Lombardo - een absoluut hoogtepunt, waarna ietsje later 'Angel Of Death' de set na een uur en een kwartier afsloot.

Conclusie? We zagen een van onze betere Megadeth-concerten en een spijtig genoeg wisselvallig Slayer-optreden.

MEER OVER Metal Maniac

Nu in het nieuws