Wereldbank legt nieuwe strategie voor Afrika vast

Print
De Wereldbank heeft een nieuwe hulpstrategie voor Afrika goedgekeurd. Doel is te helpen om de economie van het continent van de grond te krijgen, zo maakte de instelling dinsdag bekend.

Het plan benadrukt de noodzaak om zich te concentreren op drie sleuteldomeinen, stelt de Wereldbank in een persbericht: "de competitiviteit en tewerkstelling", "de kwetsbaarheid en de weerstand" tegen schokken, en "governance en de capaciteiten van de publieke sector".

De Wereldbank herinnert eraan dat ze tot vandaag het accent legde op "het zoeken van economische stabiliteit en gezonde economische grondvesten". De Wereldbank zegt de Afrikaanse landen te willen helpen bij het "diversifiëren van hun economie en het scheppen van banen, in het bijzonder voor de 7 tot 10 miljoen jongeren op het continent die jaarlijks in het actieve leven stappen." Tijdens het werkjaar 2009-2010, dat liep tot eind juni, engageerde de Wereldbank zich voor 13,9 miljard dollar in 'zwart Afrika' (subsahara), of 19 pct van de totale hulp tegenover 17 pct een jaar eerder, in de vorm van leningen, subsidies, investeringen en waarborgen.

.

Nu in het nieuws